Laatste dagen voor overstappen zorgverzekering

by Robbert

De laatste dagen om de keuze voor het overstappen van zorgverzekering te maken, zijn aangebroken. Het is namelijk tot het einde van het jaar mogelijk om de huidige polis door middel van opzeggen te beëindigen. Wie dat niet doet, zit weer een jaar vast aan de bestaande basisverzekering en eventueel aanvullend pakket bij de huidige zorgverzekeraar. Mochten er nog twijfels zijn om wel of niet over te stappen dan is het aan te raden om in elk geval de polis op te zeggen voor het einde van het jaar. Dan wordt in januari namelijk nog alle gelegenheid geboden om de beste optie te zoeken. De verzekering gaat dan weer met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in.

Apart verzekeren partners?

Veel partners kiezen voor het gemak en nemen dezelfde zorgpolis bij dezelfde zorgverzekeraar. Het is echter maar de vraag of dat inderdaad zo verstandig is. Beide partners kunnen namelijk elk een hele andere zorgbehoefte hebben. Het is dan ook belangrijk om elk van de eigen persoonlijke situatie, levensfase en zorgbehoefte uit te gaan. Het is namelijk het beste dat de polis volledig op de persoonlijke wensen en situatie is afgestemd. Uiteraard kan het zo zijn dat de situaties van partners vergelijkbaar is. In dat geval kan zeker wel voor het gemak gekozen worden om dezelfde verzekeraar te kiezen.

Waarde van de service van uw zorgverzekering?

Het gaat bij het overstappen vaak om de keuze voor de goedkoopste basisverzekering. Naast een lage premie is er echter nog een aspect waar niet te licht over moet worden gedacht. Dat is namelijk de service van de zorgverzekeraar. Verzekerden die dit jaar een slechte service hebben ondervonden, kunnen bijvoorbeeld overwegen om over te stappen naar een zorgverzekeraar die een betere service te bieden heeft. Overigens hoeft een lage premie niet te zeggen dat de service dan ook meteen minder is. De geboden service en ervaring in de praktijk verschilt per verzekeraar en is ook afhankelijk van de waarde die de persoon eraan toekent.

Overstappen met aanvullend pakket

Iedereen die nu naast een basispolis een aanvullend pakket heeft en wel overweegt om over te stappen, wordt aangeraden om goed naar de mogelijkheden te kijken en deze te vergelijken. Het aanvullend pakket wordt namelijk door iedere verzekeraar zelf samengesteld en kan dan ook anders zijn dan de bestaande polis. De inhoud van de basisdekking is gelijk, zodat hierbij de aandacht uit kan gaan naar de inhoud van de aanvullende pakketten bij de verschillende zorgverzekeraars.

Goedkoopste basisverzekering afsluiten

Het afsluiten van de goedkoopste basisverzekering is de belangrijkste reden voor consumenten in Nederland om wel over te stappen van zorgverzekeraar. Er zijn meerdere voordelige opties beschikbaar, zodat er wat dat betreft ook nog met andere aspecten rekening gehouden kan worden. Het meest voordelig is om een basisverzekering met het hoogste eigen vrijwillig risico af te sluiten. Dat bedrag komt dan neer op 885 euro en levert een forse korting op de premie van de zorgverzekering op. Wie hiervoor kiest, moet zich wel realiseren dat dit bedrag betaald moet kunnen worden indien er een beroep op de zorg gedaan wordt.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →