Laatste kans afsluiten zorgverzekering 2016

by Michael

Iedereen die tijdig de basisverzekering heeft opgezegd om van de gelegenheid gebruik te maken nog over te stappen, kan nu van de laatste kans gebruiken om te wisselen van de zorgverzekering voor 2016. Deze laatste kans wordt geboden aan iedereen die uiterlijk op 31 december 2015 de polis heeft opgezegd en nu nog op zoek is naar een andere zorgverzekeraar om de basisverzekering af te sluiten. Uiteraard is het ook mogelijk om alsnog bij de huidige verzekeraar te blijven, waarvan de polis is opgezegd, maar het is zeker aan te raden om van de laatste mogelijkheid gebruik te maken om een vergelijking te maken en over te stappen.

zorgverzekering overstappen

Welke zorgverzekeraar kiezen?
De vraag is natuurlijk welke zorgverzekeraar er gekozen moet worden en het antwoord daarop zal uiteraard per individu verschillen. Er kunnen namelijk uiteenlopende redenen zijn om bij een bepaalde verzekeraar een basispolis af te sluiten. De belangrijkste reden is overigens een lagere premie, want er kan per maand zeker een aardig bedrag bespaard worden. Dat is helemaal van toepassing als de vorige polis een hoge premie kende. In dat geval is het zeker een voordeel om een andere zorgverzekering met een lagere premie af te sluiten.

Er kan ook een andere reden aanwezig zijn om van de laatste kans gebruik te maken een nieuwe polis af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld een reden zijn dat er ten aanzien van de vorige verzekeraar sprake is van ontevredenheid op het gebied van de service is verleend is of de beperkte mogelijkheden ten aanzien van de zorgkeuze. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een nieuwe polis de eigen voorkeuren op een rijtje te zetten om dan op basis daarvan de vergelijking te maken.

Polissen vergelijken
Door het eigen lijstje met belangrijke aspecten en persoonlijke voorkeuren als uitgangspunt te nemen, kan de beste vergelijking worden gemaakt. Als er gekeken wordt naar de laagste premie en er wordt niet al te veel waarde gehecht aan zo groot mogelijke zorgkeuze, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een voordelige budgetverzekering. Dit zijn namelijk zorgverzekeringen die de laagste premie hebben. Indien de nadruk ligt op de beste service, dan is het aan te raden om tijdens het vergelijken de website van de zorgverzekeraars te bezoeken om te ontdekken welke service er wordt geboden. De service en extra opties waar consumenten van kunnen profiteren, verschillen namelijk per verzekeraar.

Ingangsdatum 1 januari 2016
Wie van de laatste kans gebruikmaakt om een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten voor 1 februari, kan er rekening mee houden dat de polis met terugwerkende kracht op 1 januari 2016 ingaat. Ondanks dat er sprake is geweest van een tijdige opzegging, kan het zijn dat de premie voor de maand januari nog door de oude zorgverzekeraar is afgeschreven van de bankrekening. In principe wordt het te veel betaalde bedrag aan premie doorgaans automatisch teruggestort, zodat verzekerden niet twee keer een premie voor de maand januari hoeven te betalen aan twee verzekeraars.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start hier de Zorgvergelijker:

 

← vorige

volgende →