Nu is het moment om over te stappen van zorgverzekering

by Michael

Het moment om de keuze te maken voor een andere zorgverzekeraar is nu gekomen. Het nieuwe jaar staat voor de deur en het is verstandig om de huidige polis per direct op te zeggen. Wie dat niet doet voor 1 januari 2017 heeft pech en is weer een jaar lang verbonden aan de huidige zorgverzekeraar. Pech in de zin dat er niet meer voor een goedkopere optie gekozen kan worden, want als de polis niet tijdig is opgezegd, wordt er geen gelegenheid meer geboden voor het overstappen. Verzekerden die het zekere voor het onzekere willen nemen, kunnen de polis opzeggen en hebben dan nog een maand lang de tijd om een goede keuze te maken.

Opzeggen en overstappen

Opzeggen en overstappen. Dat is wat de verzekerden te doen staat die volgend jaar niet met een dure zorgverzekering opgescheept willen zitten. Of omdat er een grote waarde wordt gehecht aan een verzekeraar die wel klantvriendelijk is. Voor het opzeggen en overstappen van zorgpolis kunnen er verschillende redenen worden opgenoemd. De hoofdreden voor de meeste overstappers is echter dat de keuze valt op een zo goedkoop mogelijke basisverzekering.

Basispremie onder 80 euro per maand

Ondanks dat de premies overal stijgen met ingang van 1 januari 2017 zijn er zeker mogelijkheden om niet te veel te betalen. Vooral verzekerden die het risico willen nemen om zelf een gedeelte te moeten betalen, kunnen extra goedkoop uit zijn. Bijvoorbeeld door het hoogste vrijwillig eigen risico te nemen. In dat geval zijn aanbieders als Ditzo, Univé, CZdirect.nl, Zilveren Kruis en Anderzorg het goedkoopst met premies onder de 80 euro per maand.

Waarom overstappen?

Er zijn altijd verzekerden die niet de moeite willen nemen om een vergelijking tussen zorgverzekeringen te maken. Er is echter alle reden om over te stappen. Alleen de verzekerden die nu al bij een zorgverzekeraar zitten die heel goedkoop is, gaan er bij het overstappen wellicht niet op vooruit. Het is echter zo dat het grootste deel van de mensen een te hoge premie betaald. Het is echt mogelijk om een goedkopere basisverzekering te nemen en zelfs bij de keuze voor een aanvullend pakket kan voor de goedkoopste en beste optie gekozen worden.

Waarom meer betalen als het goedkoper kan? Het kost namelijk niet veel moeite om de overstap te maken. De nieuwe zorgverzekeraar wil daar zelfs graag bij helpen, zodat het alleen nog maar een kwestie is van even de tijd nemen om een vergelijking te maken. Het overzicht met de top 5 van de goedkoopste zorgverzekeringen kan daarbij helpen en daarnaast is er een overzicht met nog meer zorgverzekeraars beschikbaar. Iedereen kan zo snel zien of er goedkope opties beschikbaar zijn en meteen naar de website van de verzekeraar gaan om de basisverzekeringen en aanvullende pakketten te bekijken. Maak de overstap als er inderdaad een goedkopere zorgverzekering kan worden afgesloten. Dan kan er volgend jaar in elk geval bespaard worden op de uitgave die maandelijks terugkomt. Toch nog twijfels? Zeg dan in elk geval de polis op en neem in januari de tijd om de beste keuze te maken.

Verzekeraar Vrije zorgkeuze Prijs / Kwaliteit Korting Premie €385 eigen risico Premie €885 eigen risico Bereken
1 ziezo ziezoCijfer:

8 v9055ye.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2 OHRA OHRACijfer:

8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3 unive univeCijfer:

8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4 Ditzo DitzoCijfer:

8.1
zorgverzekering Ditzo
5 anderzorg anderzorgCijfer:

7.3
zorgverzekering anderzorg
6 FBTO FBTOCijfer:

8.0
zorgverzekering Unive
7 hema hemaCijfer:

8.0
zorgverzekering hema
8 zilverenkruis ZilverenkruisCijfer:

8.2
zorgverzekering Pro life

 

← vorige