Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering?

by Michael

Het einde van het jaar biedt consumenten weer de gelegenheid om te besparen op de uitgaven voor zorg. Er is bij de basisverzekering sprake van een maandelijkse last en door daar op te besparen, kan er meer geld worden overgehouden. Iedereen die een goede gezondheid heeft, heeft meer mogelijkheden om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering. Er hoeft in principe alleen voor de basisverzekering te worden gekozen, waarbij het de persoonlijke keuze zal zijn om wel of niet voor aanvullende zorg of voor een tandartsverzekering te kiezen. Uitgebreide zorg verzekeren is echter lang niet altijd lonend, zodat goed berekend moet worden of er voordeel uit kan worden gehaald.

tips

Budgetpolis
Als men echt alleen de allergoedkoopste zorgverzekering wenst af te sluiten, dan kan aangeraden worden om voor een budgetpolis te kiezen. Dat is nu eenmaal de goedkoopste polis en wordt door meerdere zorgverzekeraars aangeboden. Doordat er meerdere verzekeraars zijn die deze basisverzekering in een voordelige versie aanbieden, valt er ook nog wat te kiezen. Er kan dan uit worden gegaan van de degene die de laagste premie aanbiedt, maar daarmee is niet altijd gezegd dat er ook daadwerkelijk sprake is van de meest voordelige verzekering. De keuze voor het vrijwillig eigen risico kan daar namelijk verandering in brengen.

Als men bereid is om vrijwillig het bedrag van het eigen risico te verhogen, kan er nog meer geld worden bespaard op de uitgaven van een zorgverzekering. In dat geval valt de premie namelijk lager uit doordat de verzekerde risico neemt en het risico voor de zorgverzekeraar kleiner wordt. Dit is echter wel een punt dat goed overwogen moet worden, want mocht er onverhoopt in 2016 toch zorg nodig zijn, waarop het eigen risico van toepassing is, dan kan het achteraf gezien duurder uitvallen. Ook wordt afgeraden om een vrijwillig eigen risico te kiezen als men het bedrag zelf niet kan betalen op het moment dat er sprake is van zorg met eigen risico.

Zorgverzekering voor minima
Er zijn meerdere gemeenten in Nederland die aan minima de mogelijkheid bieden om via de gemeente een collectieve zorgpolis af te sluiten. Dat kan in de vorm zijn van een gemeentepakket of van een collectieve zorgverzekering voor minima. Het is echter niet altijd gezegd dat deze polissen ook het meest voordelig zijn. Het kan namelijk voorkomen dat de premie alsnog hoger uitvalt dan de premie van de goedkoopste budgetpolis. Het is in dit geval aan te raden om na te gaan wat de eigen gemeente dan te bieden heeft. Aan de hand daarvan kan dan een vergelijking worden gemaakt met de basisverzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden.

Er zijn zorgverzekeraars die kortingen bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een collectiviteitsverzekering. Dat kan ook nog een overweging waard zijn, maar hiervoor geldt evengoed dat het belangrijk is om een vergelijking te maken. Er is nog tijd genoeg om een vergelijking te maken en af te wegen of de goedkoopste zorgverzekering de beste keuze is voor volgend jaar of niet.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →