Overstappen naar een goedkope zorgverzekering

by Michael

Het is deze tijd weer mogelijk om de overstap te maken naar een goedkope zorgverzekering. Dat zal dit jaar extra de moeite waard kunnen zijn, want de zorgpremies zijn bij de verschillende verzekeraars fors gestegen. Het zal voor veel verzekerden geld kunnen schelen als er gewisseld wordt van basisverzekering. Degene met een aanvullende verzekeringen doen er ook goed aan om de nieuwe voorwaarden te bekijken. Dan kan er een vergelijking gemaakt worden en gekeken of er bij een andere zorgverzekeraar betere voorwaarden geboden worden. Om na te gaan of het overstappen lonend is, zijn er een aantal stappen die gevolgd kunnen worden.

Bekijk de huidige voorwaarden voor 2017

Het is aan te raden om eerst naar de voorwaarden van de huidige basisverzekering te kijken die vastgesteld zijn voor het jaar 2017. Dat vormt dan namelijk het uitgangspunt om een verdere vergelijking te maken. Er kan gekeken worden naar de premiestijging ten opzichte van dit jaar bij de eigen zorgverzekeraar. Ook kan ontdekt worden of er andere voorwaarden van toepassing zijn. Als duidelijk is wat de verschillen bij de eigen verzekeraar zijn, wordt duidelijk of dat nog enigszins gunstig is of niet. Bijvoorbeeld als de premie echt fors is gestegen. In een dergelijke situatie is zeker aan te raden om de vergelijking te gaan maken. Alle zorgpremies voor 2017 zijn in ieder geval al bekend, zodat er op basis daarvan al eerst vergeleken kan worden welke polis als meest gunstig uit de bus komt.

goedkope-zorg

Overzicht met premies

Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars. Het zou enorm veel tijd kosten om elke website van iedere aanbieder van zorgverzekeringen te bezoeken. Dat hoeft ook niet als het gaat om een eerste vergelijking van de hoogte van de premies. Het is namelijk heel handig dat er gebruik kan worden gemaakt van een overzicht met premies. Het is nog handiger als er in het overzicht met premies een onderscheid gemaakt wordt tussen de zorgpremie voor de basisverzekering met alleen het wettelijk verplichte eigen risico en tussen de premie met het hoogste eigen risico waar vrijwillig voor gekozen kan worden.

Een premieoverzicht biedt heel snel inzicht in de verschillen die er zijn tussen de aanbieders. Wie op zoek is naar een goedkope basisverzekering kan vervolgens de verdere voorwaarden van de zorgverzekeraars bekijken. De aanbieders bieden op de websites over het algemeen tegenwoordig een duidelijk overzicht van wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld de keuze tussen een budgetpolis, naturaverzekering, combinatieverzekering of restitutiepolis. Deze polissen kunnen allemaal een basisverzekering vormen, waarbij de restitutiepolis het duurst uit de bus komt en de budgetpolis het goedkoopst is.

Let wel altijd op de vrije zorgkeuze als daar waarde aan wordt gehecht. Verzekerden die verwachten weinig tot geen zorgkosten te hoeven maken in 2017 kunnen voor een hoger vrijwillig eigen risico kiezen. Een hoger vrijwillig eigen risico van 100 euro meer levert al een korting op. De korting is het grootst als de keuze gemaakt wordt voor 500 euro aan vrijwillig eigen risico. Dat is ook het hoogste bedrag waarvoor gekozen kan worden.

← vorige

volgende →