Premie basisverzekering van Menzis 2,75 euro hoger in 2016

by Michael

Menzis is als een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland als eerste naar buiten gekomen met de nieuwe premies zorgverzekeringen die in 2016 van toepassing zullen zijn op de basisverzekering. De premie van Menzis voor de basisverzekering zal volgend jaar met 2,75 euro per maand stijgen. De premie voor de Menzis basisverzekering komt dan volgend jaar uit op een bedrag van 107 euro per maand. Er is echter nog een voordeliger variant en een duurdere variant beschikbaar bij deze grote zorgverzekeraar. Er kan namelijk ook gekozen worden voor de voordelige basisverzekering of voor de restitutiepolis.

menzis zorgverzekering

Premie Basis Voordelig blijft gelijk
De premie van de basisverzekering in de vorm van Menzis Basis Voordelig stijgt in 2016 overigens niet. Deze voordelige budgetzorgverzekering blijft voor wat betreft de hoogte van de premie gelijk, zodat er ook volgend jaar op basis van het verplichte eigen risico een bedrag betaald dient te worden van 90,75 euro per maand. Bij deze voordelige naturapolis wordt de minst grote keuze uit goede zorgaanbieders in vergelijking met de andere polissen voor de basisverzekering. Bij een bezoek aan een zorgaanbieder zonder contract wordt maximaal 65 procent of 75 procent vergoed. Alle zaken kunnen online geregeld worden.

Premie Menzis Basis Vrij stijgt licht
De premie voor de basisverzekering Menzis Basis Vrij kent een lichte stijging van 1,50 euro per maand en komt per 1 januari 2016 uit op een maandpremie van 109,75 euro. De verzekerde kan zelf de zorgaanbieder kiezen en er volgt dan ook een vergoeding van 100 procent voor het marktconforme tarief. Er kunnen door de verzekerde zelf zaken worden geregeld, maar er is tevens persoonlijk contact mogelijk. De polis voor deze basisverzekering betreft een restitutiepolis.

Premie Menzis Basis stijgt het meest
De premie voor de basisverzekering van de naturapolis Menzis Basis stijgt het meest met 2,75 euro per maand en een vaste maandpremie van 107 euro op basis van het verplichte eigen risico. Er wordt een ruimere keuze geboden uit zorgaanbieders in vergelijking met de voordeligste zorgverzekering en er wordt altijd maximaal 75 procent vergoed bij de keuze voor een zorgaanbieder zonder contract Verzekerde kan online zaken regelen of kiezen voor persoonlijk contact. Deze naturapolis wordt bij Menzis het vaakst afgesloten van de drie basisverzekeringen die beschikbaar zijn.

Hoger vrijwillig eigen risico
Bij bovenstaande premies voor de basisverzekering in 2016 is er geen rekening gehouden met een eventueel vrijwillig hoger eigen risico. Bij de premies is uitgegaan van een eigen risico van 385 euro en dat betreft het verplichte eigen risico die op iedereen met een basisverzekering van toepassing is. Er kan dan ook nog een lagere premie uitrollen indien de keuze wordt gemaakt voor een hoger vrijwillig eigen risico.

Hoe hoog de premie dan zal worden, kan worden uitgerekend op de website van deze zorgverzekeraar. Op de website van de verzekeraar is verder uitgebreide informatie te vinden over de zorgverzekering 2016 en over de aanvullende pakketten waar een keuze uit gemaakt kan worden. De premies voor de aanvullende verzekering ExtraVerzorgd en tandartsverzekering TandVerzorgd blijven gelijk.

Kijk snel hieronder voor uw premie voor 2016!

← vorige

volgende →