Scherpste premie bij FBTO voor basispakket en tand of fysiotherapie

by Michael

Bij FBTO is het mogelijk om voor de scherpste premie een basisverzekering af te sluiten in combinatie met tand of fysiotherapie. De verzekerde hoeft alleen te betalen voor dat wat gekozen wordt. De basispremie komt voor 2017 uit op een bedrag van 103.50 euro per maand, kan lager worden met maximaal 500 euro aan vrijwillig eigen risico. In dat geval komt de premie van de basispolis namelijk op 82,67 euro. Daarmee is de zorgverzekeraar niet het goedkoopst, maar indien er voor een combinatie met een aanvullend pakket wordt gekozen, is de prijs zeer scherp gesteld.

Aanvullende modules

Iedereen kan bij FBTO de eigen zorgverzekering samenstellen. Er zijn in totaal maar liefst elk aanvullende modules om uit te kiezen. Zo kan er bijvoorbeeld voor tandzorg gekozen worden, maar ook voor fysiotherapie of voor gezinsplanning. De keuze voor een aanvullend pakket kan gemaakt worden op basis van de te verwachten zorgbehoefte of gewoon om goed verzekerd te zijn en risico’s om zelf voor zorgkosten op te moeiten draaien zoveel mogelijk uit te sluiten. Het voordeel dat deze verzekeraar te bieden heeft, is dat er niet voor een uitgebreid pakket gekozen hoeft te worden met daarin zorg die wellicht niet nodig is of uitgesloten kan worden.

Een aanvullende module kan tegelijk met de basisverzekering afgesloten worden. Het is echter daarna gedurende het kalenderjaar mogelijk om andere modules aan te zetten. Deze blijven vervolgens wel aanstaan tot en met 31 december van het betreffende kalenderjaar. Het is dus niet mogelijk om tijdens het jaar een aanvullende module uit te zetten. Op de website van de verzekeraar is een overzicht te zien van de modules die in 2017 het hele jaar door aangezet kunnen worden. Het betreft dan onder meer ongevallen, tand ongeval, zorg en herstel, zorg in het buitenland, gezinsplanning, gezichtszorg en orthodontie, voetzorg, alternatieve geneeswijzen en conditie en fitheid.

 Natura- of restitutiepolis

De basisverzekering kan bij deze zorgverzekering in de vorm van een natura- of restitutiepolis worden afgesloten. Deze keuze dient direct bij het afsluiten van de polis te worden gemaakt. Het verschil tussen beide polissen is dat bij de naturaverzekering de zorg volledig wordt vergoed indien de verzekerde naar een zorgaanbieder gaat waarmee afspraken zijn gemaakt. Er volgt dan een vergoeding van 100 procent voor alle behandelingen. Indien er naar een andere zorgaanbieder wordt gegaan dan is er sprake van een vergoeding van 75 procent. Er dient dan een deel zelf betaald te worden.

 

FBTO heeft met bijna 100 procent van de ziekenhuizen afspraken gemaakt en het streven van deze verzekeraar is om met alle ziekenhuizen overeenkomsten te sluiten. Er kan ook een keuze worden gemaakt voor een restitutiepolis. De vrije zorgkeuze is hier het grootst. Ook als er namelijk naar een zorgaanbieder wordt gegaan waarmee geen afspraken zijn gemaakt, wordt toch 100 procent van de behandeling vergoed. De vergoeding bedraagt 100 procent van het wettelijke of het in de markt gangbare tarief. De premie voor deze polis is hoger dan die van de naturaverzekering.

 

 

← vorige

volgende →