Studenten kiezen ook voor goedkope zorgverzekering

by Michael

De prijs van de basisverzekering is voor een grote groep mensen in Nederland het belangrijkste als het gaat om het maken van een keuze voor de zorgverzekering. Ook studenten vinden de hoogte van de zorgpremie het belangrijkst. Het komende jaar hebben de studenten al minder te besteden. De prijzen voor huren stijgen, de basisbeurs is een leenbeurs geworden en ook moet er meer collegegeld worden betaald. Aangezien de kosten van de basispolis maandelijks terugkomen, is het logisch dat ook studenten vooral op zoek zijn naar de goedkoopste mogelijkheid om zich voor zorgkosten te verzekeren. Deze informatie is overigens als melding door ISO en de Landelijke Studentenvakbond naar buiten gebracht.

Premie belangrijke factor

Aangezien de uitgaven van studenten van toenemende aard zijn, geldt dat het logisch is dat de hoogte van de zorgpremie een belangrijke factor is. Overigens zijn studenten niet de enige groep verzekerden die de voorkeur geven aan het zo goedkoop mogelijk verzekerd zijn. De studenten hebben over het algemeen wel als voordeel weinig zorgbehoefte te kennen in vergelijking met bijvoorbeeld ouderen. Studenten zijn nog jong en doorgaans gezond, zodat er uitzonderingen daargelaten minder vaak een beroep op zorgverleners gedaan hoeft te worden.

Female realtor explaining young couple terms of contract Female realtor explaining young couple terms of contract

Het voordeel daarvan is dat deze groep het risico kan nemen om voor een hoger risico te kiezen. Als bijvoorbeeld bij Ditzo een verzekering wordt afgesloten zonder vrijwillig eigen risico bedraagt de premie 100,95 euro per maand. Indien de keuze wordt gemaakt voor een Ditzo basisverzekering met een eigen risico van 885 euro dan daalt de premie ineens naar 78,45 euro per maand. Anderzorg biedt nog meer voordeel als voor het hoogste vrijwillig eigen risicobedrag wordt gekozen. De maandpremie bedraagt dan 78 euro terwijl de premie anders op een bedrag van 102 euro per maand uitkomt. Zo bieden alle zorgverzekeraars meer voordeel door middel van een korting op de premie als de verzekerde vrijwillig eigen risicodrager is.

Nog voordeliger verzekerd

Overigens zijn de bovengenoemde zorgverzekeraars dan nog niet eens het meest voordelig. Er is namelijk een zorgverzekeraar waar nog voordeliger een basisverzekering afgesloten kan worden. Het gaat hier om Univé, waar de maandpremie zonder vrijwillig risico uitkomt op 89,75 euro en met 885 aan eigen risicobedrag slechts 73,75 euro bedraagt. Dan kan het altijd nog goedkoper, want bij Zilveren Kruis kan de maandpremie uitkomen op 71,75 euro en bij CZdirect.nl kan al een goedkope zorgverzekering worden afgesloten voor een premie van 72,85 euro per maand.

Er zijn dan ook mogelijkheden genoeg voor studenten, maar ook voor anderen om voordelig tegen zorgkosten te worden verzekerd. Het is alleen even een kwestie van de tijd nemen en goed te zoeken naar de opties. Voor het zoeken naar de beste en goedkoopste opties kan het beste gebruik worden gemaakt van een overzicht waar de premies van meerdere zorgverzekeraars direct zichtbaar zijn. Verder is het handig om te weten dat de tijd voor het overstappen al is begonnen. Iedereen kan nu al de huidige basispolis opzeggen om op zoek te gaan naar een goedkope zorgverzekering.

← vorige

volgende →