Tips om de beste zorgverzekering af te sluiten

by Michael

Er wordt nog een aantal weken de gelegenheid geboden om de huidige basisverzekering op te zeggen om de keuze te maken over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Een groot deel van de consumenten zal de stap niet maken, maar degene die zich bewust is van veranderingen, kan maar beter eens om zich heen kijken. De polisvoorwaarden kunnen namelijk veranderd zijn en het is niet vanzelfsprekend dat de contracten die dit jaar met zorgverleners zijn afgesloten ook voor volgend jaar gelden. Daar is namelijk nog niet genoeg duidelijkheid over, zodat toch aangeraden kan worden om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering. Uiteraard kunnen daarbij een aantal tips van pas komen.

tips

1. Vrije zorgkeuze
Als er waarde wordt gehecht aan een vrije zorgkeuze, dan kan daarmee rekening worden gehouden bij het afsluiten van een zorgverzekering. Zorgverzekeraars bieden voor de basisverzekering doorgaans meerdere varianten aan, waarbij de vrije zorgkeuze verschillen kan laten zien per soort polis. Het is bij de voorkeur voor een vrije zorgkeuze bijvoorbeeld niet echt aan te raden om een budgetpolis te kiezen.

Een budgetverzekering is zeker het voordeligst, maar kan indien er zorg nodig bij een zorgverlener naar keuze achteraf altijd nog tot extra kosten leiden. Dit is dan ook zeker iets om mee rekening te houden bij het maken van een keuze. Verder geldt overigens dat ondanks dat er verschillende varianten van basisverzekeringen worden aangeboden de inhoud van de dekking wel voor iedereen in Nederland gelijk is.

zorgverzekering-goedkoper

2. Aanvullende zorgverzekering
Consumenten hebben de gelegenheid om zich vrijwillig aanvullend voor zorg te verzekeren. Behandelingen bij de tandarts of een bezoek aan de fysiotherapeut kunnen aardig wat geld kosten en wie zich daarvoor tegen wil verzekeren, kan voor een aanvullend pakket kiezen. Zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende zorgpakketten aan, zodat precies voor die zorg kan worden gekozen die men verzekerd wild zien. Het is wel aan te raden om de premie op jaarbasis te berekenen en dan te bekijken of deze kosten hoger zijn dan wanneer een specifieke tandartsbehandeling bijvoorbeeld zelf bekostigd zou moeten worden.

3. Korting op de premie
Er zijn verschillende manieren om voor een korting op de premie van de basisverzekering in aanmerking te komen. Zorgverzekeraars bieden vaak een collectieve zorgverzekering aan en als daaraan wordt deelgenomen, dan kan er een korting op de premie worden verkregen. Er kan bijvoorbeeld via de werkgever, maar ook via een vereniging of club worden deelgenomen aan een collectief om een korting te verkrijgen.

besparen

Een andere manier om een korting op de premie te krijgen, is door zelf te kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Het is bij deze keuze wel van belang, dat er geld achter de hand is om eventueel een bijdrage van het hoger eigen risico te kunnen betalen. Indien het vrijwillig eigen risico niet financieel kan worden gedragen, is het beter om niet voor deze optie te kiezen. Het vrijwillig eigen risico varieert met bedragen tussen 100 euro en 500 euro en hoe hoger het bedrage des te hoger de korting op de premie van de zorgverzekering.

Check hier de meest gekozen:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start de vergelijker:

← vorige

volgende →