Tips voor het afsluiten van uw zorgverzekering

by Michael

Consumenten hebben nog even de tijd tot 1 januari 2016 om de huidige polis op te zeggen en krijgen daarna nog een maand de tijd om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering. Het aanbod van alle basisverzekeringen, aanvullende zorgpakketten en tandartsverzekering heeft wel wat weg van een oerwoud, zodat het altijd handig is om van een aantal tips gebruik te maken bij het zoeken naar de beste zorgverzekering voor 2016. De onderstaande tips zullen dan ook zeker van pas kunnen komen om een weloverwogen beslissing te maken en te ontdekken of het overstappen naar een andere zorgverzekeraar de beste keuze is die gemaakt kan worden.

besparen

1. Keuze basisverzekering
Bepaal als eerste welke basisverzekering wenselijk is. Er kan namelijk uit meerdere polissen een keuze worden gemaakt, zoals voor een budgetpolis, natura verzekering en restitutiepolis. De laatstgenoemde kent de hoogste premie en wordt daarna gevolgd door de standaard natura basisverzekering en de budgetpolis als het op de hoogte van de premie aankomt. Daarbij kan met de voorkeur voor een vrije artsenkeuze rekening worden gehouden.

2. Vrijwillig eigen risico
Het vrijwillig eigen risico kan worden gekozen op het moment dat de verzekerde geld achter de hand heeft om het bedrag te voldoen indien het nodig is. Het voordeel van het kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico is dat de verzekerde met een lagere premie per maand te maken krijg. Er wordt namelijk een korting gegeven.

3. Keuze aanvullende zorg
Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering is lang niet altijd wenselijk, want de kosten van de premie wegen lang niet altijd op tegen de vergoeding en dekking die worden gegeven. Dat is bijvoorbeeld het geval als er alleen voor een bril een aanvullend zorgpakket wordt afgenomen, maar kan ook voorkomen als er sprake is van een gezond gebit en er wordt een tandartsverzekering gekozen.

4. Korting op de premie
Er zijn zorgverzekeraars die de mogelijkheid bieden om voor een korting op de premie van de basisverzekering in aanmerking te komen. De korting kan bijvoorbeeld worden gegeven via aansluiting bij een collectief, maar ook uit een actie van de zorgverzekeraar bestaan, waarbij er een kennismakingskorting wordt verstrekt.

5. Premie berekenen
Ook al wordt er gebruik gemaakt van de informatie van vergelijkingssites om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering, het is altijd aan te bevelen om zelf een persoonlijke berekening van de premie uit te voeren. Er kan bij een persoonlijke berekening van de premie van de basisverzekering namelijk met persoonlijke aspecten rekening worden gehouden.

Bovenstaande tips kunnen gebruikt worden om op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering voor 2016. Er zijn nog meer tips, zoals de mogelijkheid voor minima om bij de gemeente een zorgverzekering af te sluiten, maar ook de optie die een verzekeraar biedt om het eigen risico gespreid te betalen. Zo zijn er allerlei situaties die voor de ene doelgroep voordeel bieden en waarvan geprofiteerd kan worden door een goede vergelijking te maken in het aanbod van alle zorgverzekeringen.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →