Vindt hier de beste zorgverzekering

by Michael

De beste zorgverzekering is die polis die het beste aansluit op de persoonlijke situatie, zowel qua zorgbehoefte als met betrekking tot de financiën. Consumenten die het niet uitmaakt hoe hoog de premie is, hoeven alleen maar op zoek te gaan naar de beste dekking die geboden wordt en kunnen zich compleet aanvullend verzekeren. Het merendeel van de consumenten ziet de zorgpremie echter als vaste last, waar men het liefst op wil besparen. Het is dan ook zaak om te zoeken naar de beste basisverzekering die zo voordelig mogelijk afgesloten kan worden. Daarbij kunnen persoonlijke keuzes worden gemaakt voor een aanvullend pakket of voor een extra korting op de premie.

Basisverzekering
Er zijn verzekeraars die meerdere polissen aanbieden met betrekking tot de basispolis. Dat lijkt vreemd, want de inhoud van de dekking zelf is voor iedereen met een basisverzekering gelijk. Toch zijn er verschillen en wel met betrekking tot zorgverleners die al dan niet gecontracteerd zijn door de verzekeraar en waarvoor wel of geen volledige vergoeding wordt verstrekt als er zorg wordt afgenomen.

zorgverzekeringen

Dat is dan ook een belangrijk punt en ook voor iedereen met een goede gezondheid. Het is namelijk wel prettig dat als er sprake is van een zorgbehoefte men in ieder geval in de eigen omgeving terecht kan voor een behandeling en niet uren hoeft te reizen, omdat de zorgverzekeraar in de eigen omgeving voor de behandeling geen contract met een ziekenhuis of specialist heeft afgesproken.

Consumenten kunnen echter ook hier hun voordeel meedoen door op zoek te gaan naar die basisverzekering, waar de verzekeraars wel met zorgverleners in de eigen omgeving een contract heeft afgesloten. Het kost wat uitzoekwerk, maar het kan zeker leiden tot een goedkope zorgverzekering door in dat geval voor een budgetpolis te kiezen. De beste zorgverzekering is die waar consumenten naar de zorgverlener van eigen voorkeur kunnen en waarvoor een voordelige premie betaald moet worden.

Aanvullend verzekeren
Ook de keuze voor het wel of niet afsluiten van een aanvullende verzekering is uiteraard persoonlijk en hangt daarbij af van de individuele zorgbehoefte. In dat kader is het aan te raden om eens op een rijtje te zetten welke zorg er nodig zal zijn en welke zorg mogelijk kan worden verwacht. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan behandelingen bij een fysiotherapeut, maar ook aan een eventuele beugel voor een kind in het gezin of voor de verzekerde zelf.

Het is wel aan te raden om dan even op te letten of er sprake is van een wachttijd. Bij tandartsverzekeringen kan er namelijk een wachttijd gehanteerd worden voordat men voor een eventuele vergoeding van een behandeling in aanmerking komt. Bij de aanschaf van een bril is het handig om te letten op de hoogte van de vergoeding die verstrekt wordt en om de hoeveel jaar er gebruik van kan worden gemaakt.

Een korting op de premie van de beste zorgverzekering kan verkregen worden door het eigen risico vrijwillig te verhogen. Dat kan met keuze uit verschillende bedragen en kan een aardige korting opleveren.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →