Voorlichting bij vragen over zorgverzekering niet altijd juist

by Michael

In deze tijd, waarin verzekerden de gelegenheid krijgen om over te stappen van zorgverzekering is het van groot belang dat er op basis van juiste informatie een keuze kan worden gemaakt. Er bestaat nog altijd onvoldoende duidelijkheid over bijvoorbeeld de zorgaanbieders, waarmee al dan niet overeenkomsten zijn afgesloten of nog worden overeengekomen. De NZa heeft een steekproef gehouden onder zorgverzekeraars en heeft daarvoor mysteryshoppers ingeschakeld die zich als consument voordeden en vragen hebben gesteld over de basisverzekering, polisvoorwaarden en vrije keuze. Er zijn in totaal vijftienhonderd telefoontjes gepleegd.

ziekenhuis

Onjuiste informatie
De telefoontjes werden gepleegd om vragen voor te leggen aan medewerkers van meer dan veertig zorgverzekeringen die al dan niet onder het label van een grote verzekeraar opereren. Er zijn namelijk een aantal grote zorgverzekeraars die verschillende labels met uiteenlopende zorgverzekeringen aanbieden. Het is opvallend dat er regelmatig een onjuist antwoord werd gegeven en dat het vooral de grote verzekeraars waren die daarbij de mist ingingen. De kleinere zorgverzekeraars bleken het tijdens de steekproef namelijk beter te doen.

De beste voorlichting werd gegeven door Zorg en Zekerheid. Dat is een kleine zorgverzekeraar in Leiden. Ook zorgverzekeraar De Friesland die op provinciaal niveau deel uitmaakt van Achmea gaf de beste voorlichting met betrekking tot vragen die voorgelegd werden. Slechts tien procent van de vragen werd door de medewerkers verkeerd beantwoord.

Zorgverzekeraar Achmea bleek echter zelf wel veel vragen verkeerd te beantwoorden, want door de medewerkers van dit concern werd maar liefst 25 procent van de vragen niet goed beantwoord. VGZ en Menzis kwamen tijdens de steekproef uit op 22 procent foutief beantwoorde vragen en CZ beantwoordde in totaal 21 procent van de vragen met onjuiste informatie. Deze vier grote zorgverzekeraars heeft maar liefst een marktaandeel van 90 procent op het gebied van zorgverzekeringen en bleken de meeste vragen fout te beantwoorden.

Beste zorgverzekering
Als het voor de zorgverzekeraars zelf al lastig is om juiste informatie te verstrekken, dan is het voor consumenten helemaal moeilijk om erachter te komen wat de beste zorgverzekering voor 2016 is. Als een consument een vraag heeft en deze wordt niet goed beantwoord, dan kan de consumenten door de zorgverzekeraar zomaar op het verkeerde been worden gezet. Dat kan uiteraard weer tot vervelende gevolgen leiden. De vragen die fout beantwoord werden, hadden vaak betrekking op kwesties die geld kunnen kosten. Het gaat daarbij onder meer om een verandering in de polisvoorwaarden, maar ook om informatie over vergoedingen van lopende behandelingen in bijvoorbeeld het ziekenhuis en om kosten voor huisartsenzorg.

NZa is van mening dat het ontoelaatbaar is dat zorgverzekeraars op deze manier consumenten niet juist informeren. Consumenten willen uiteraard de beste zorgverzekering afsluiten, maar als het zo is dat er onjuiste informatie wordt verstrekt, dan is het niet altijd mogelijk om de beste basisverzekering en eventuele aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Bovendien kunnen consumenten met uitgaven te maken krijgen die niet werden verwacht, zoals dat een huisartsbezoek wel geld kost als er een laboratoriumonderzoek plaatsvindt, waarvoor er bloed wordt afgenomen.

Check hier de meest gekozen:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →