Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor 2016?

by Michael

Er zijn de laatste weken van het jaar veel consumenten die onderzoeken of het voordeliger is om voor 2016 een andere zorgverzekering af te sluiten. Er is vrijwel altijd een goedkopere basisverzekering te vinden tenzij de verzekerde op dit moment al de goedkoopste zorgverzekering heeft afgesloten en de verzekeraar ook volgend jaar het meest voordelig is. Met betrekking tot het vinden van de goedkoopste polis kan er uiteraard gebruik worden gemaakt van de informatie die vergelijkingssites te bieden hebben. Dat heeft als voordeel dat snel inzicht wordt verkregen in de verschillende premies. Zo zal te zien zijn dat Zekur voor 2016 het meest voordelig is.

goedkope zorgverzekeringen

Zekur zorgverzekering 2016
Zekur is een zorgverzekering die al jarenlang een lage premie hanteert voor het aanbieden van een zorgverzekering. Voor volgens jaar is de premie van de goedkoopste zorgverzekering vastgesteld op een bedrag van 86 euro per maand zonder vrijwillig eigen risico. Indien de keuze wordt gemaakt voor een maximaal bedrag van vrijwillig eigen risico, dan geeft deze zorgverzekeraar een korting op de premie en hoeft er maandelijks maar 71 euro betaald te worden.

Deze zorgverzekeraar is het meest voordelig als er geen sprake is van een eigen vrijwillig eigen risico. Indien de consument niet kiest voor een vrijwillig bedrag aan eigen risico, dan is dit zondermeer de goedkoopste verzekeraar. Dat ligt echter anders als de consument wel bereid is om een risicobedrag vrijwillig te nemen. Bij de keuze voor een vrijwillig eigen risicobedrag van 500 euro is zorgverzekeraar Zekur namelijk niet het goedkoopst. In dat geval is er namelijk nog een goedkoper optie beschikbaar.

zorg-dokter

Goedkoopste basisverzekering met vrijwillig eigen risico
Dat er verschil is te zien in de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 als er wel of geen gebruik wordt gemaakt van het eigen risico heeft te maken met de korting die op de premie wordt verstrekt. Er zijn verzekeraars met een zorgpremie die zonder vrijwillig risicobedrag net even hoger ligt dan die van Zekur, maar die lager uitkomst als er wel vrijwillig een eigen risico wordt gekozen. In dat geval is namelijk Unive de verzekeraar die als meest voordelige uit de bus komt met een premie van 67,50 euro als er ook gebruik wordt gemaakt van de korting via de collectiviteit.

Doordat er verschillen optreden ten aanzien van de hoogte van de premie van de basisverzekering en het eigen risico is er sprake van verschillende goedkope zorgverzekeringen. Dat maakt het wel mogelijk om met de eigen voorkeur rekening te houden. In veel overzichten van vergelijkingssites wordt er bovendien geen rekening gehouden met extra kortingen die verkregen kunnen worden, zoals een collectiviteitskorting.

 

Om die reden wordt ook steevast aangeraden om altijd zelf een persoonlijke berekening uit te voeren, zodat met de individuele wensen en omstandigheden rekening gehouden kan worden. Er zijn meerdere goedkope opties beschikbaar, zodat er voor volgend jaar altijd een goede keuze gemaakt kan worden. De goedkoopste zorgverzekering kan nu al worden afgesloten, waarbij de huidige polis uiteraard moet worden opgezegd. Het opzeggen kan tot en met 31 december en overstappen is tot 1 februari 2016 mogelijk.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →