Caravan verzekeren

Caravan verzekeren

Veel Nederlanders gaan jaarlijks er met de caravan op uit om in eigen land of in het buitenland vakantie te vieren. De meeste eigenaren van een caravan hebben deze goed verzekerd met een speciale caravanverzekering, maar een deel beschikt niet over deze verzekering. De caravanverzekering is namelijk niet verplicht om af te sluiten, zoals dat bij een camper wel het geval is.

Caravanverzekering

Het is niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten, maar natuurlijk wel verstandig. Als er dan schade ontstaat aan de caravan dan wordt daarvoor een vergoeding verstrekt. Zeker bij dure caravans is het aan te raden om de caravan goed te verzekeren. Onderweg is de caravan aan de auto gekoppeld en valt deze onder de dekking van de wa autoverzekering, maar dat wordt anders op de camping. Dan is de aansprakelijkheidsverzekering particulieren van toepassing als de caravan bijvoorbeeld tegen de tent van de buurman aankomt. Schade aan de eigen caravan is dan niet gedekt, maar wel als er sprake is van een caravanverzekering. De kosten kunnen aardig oplopen als er geen dekking wordt geboden vanuit een caravanverzekering.

Dekking caravanverzekering

Bij een caravanverzekering is er sprake van een standaarddekking tegen bepaalde soorten schade, zoals ontploffing, diefstal, brand en inbraak. Ook voortenten kunnen meeverzekerend zijn en bij bepaalde verzekeraars wordt zelfs de inventaris gedekt. Een rechtsbijstandverzekering kan als een aanvullende dekking worden genomen of al onderdeel uitmaken van de caravanverzekering. Verder zijn vaak zaken als het opruimen, bergen en hulpverlening gedekt. Bekijk in elk geval eerst welke voorwaarden erop van toepassing zijn voor dat er een verzekering wordt afgesloten.

Voordelige caravanverzekering

Let bij een voordelige caravanverzekering altijd op de dekking, want zal niet altijd de beste verzekering zijn. Dat kan wel, maar dan is het wel zaak om de goedkope caravanverzekering met elkaar te vergelijken. De meest uitgebreide verzekering voor caravans is de all risk polis. Bij een total loss situatie wordt dan bij een nieuwwaarde regeling de nieuwwaarde van de caravan uitgekeerd. Daarmee wordt het bedrag bedoeld dat de caravan nieuw waard zou zijn. is de periode van nieuwwaarde verstreken, dan zal de dagwaarde worden toegekend, maar dat bedrag is uiteraard wel veel lager. Aangezien de regeling van de nieuwwaarde bij verzekeraars kan verschillen, is het zeker aan te raden daarop te letten.

Caravanverzekeringen vergelijken

De caravanverzekeringen kennen bij verzekeraars elk een uitgebreide dekking, maar de voorwaarden kunnen wel variëren. De verzekering is vaak geldig voor een aaneengesloten periode van verblijf in het buitenland van een half jaar, maar kortere perioden komen ook voor. Bij het vergelijken van de premie en de dekking moet dus ook op dergelijke voorwaarden worden gelet.

Populaire Caravanverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten