Bootverzekering

Bootverzekering

Onze selectie van meest voordelige bootverzekeringen.

Klant cijferMeer..Afsluiten
anwb 8,5 informatie BEREKEN
FBTO 8,3 informatie BEREKEN

Dekkingsmogelijkheden bootverzekering

Een bootverzekering kent veelal een basisdekking, waarbij de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd is. Dat houdt in dat als er met de boot van de verzekerde schade wordt toegebracht aan anderen, er een beroep kan worden gedaan op de bootverzekering. Bij deze minimale dekking van de bootverzekering zijn ook de kosten van berging verzekerd. Er kan op basis van de waarde van de boot en de leeftijd besloten worden om een aanvullende bootverzekering te nemen. Het gaat dan om een casco bootverzekering, die weer twee varianten kent, namelijk de basis casco bootverzekering en de uitgebreide casco bootverzekering. Deze bootverzekeringen bieden ook een financiële vergoeding als er schade aan de eigen boot wordt toegebracht.

In deze vergelijking voor bootverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.
Wie een plezierjacht heeft, een zeiljacht of een motorboor zal, net als met het verkeer op de weg, rekening moeten houden met onverwachte situaties, die tot financiële schade kunnen leiden van de eigen boot of van andermans boot. Daarvoor is het ook belangrijk om een goede bootverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Bij een bootverzekering kan er een keuze worden gemaakt uit meerdere mogelijkheden, die hier zullen worden toegelicht.

Premie berekenen bootverzekering

De meeste verzekeraars die een bootverzekering aanbieden gaan standaard uit van een eigen risico. De hoogte van het eigen risico bij het afsluiten van een bootverzekering heeft een rechtstreekse invloed op de premiehoogte. Daarbij kan er overigens weer een onderscheid gemaakt worden bij een standaard dekking van de bootverzekering en bij een uitgebreide dekking van de bootverzekering. De verzekerde heeft zelf de keuze om het standaard eigen risico te verhogen. Hierdoor zal de premie van de bootverzekering dalen, omdat de verzekeraar in dat geval een korting geeft op de premie. Overigens kan het per verzekerhaar verschillen of een eventuele volgboot of trailer zijn meeverzekerd met de bootverzekering. De premie voor een bootverzekering kan veelal op de website van verzekeraars online berekend worden, zodat men meteen inzicht krijgt in de verschillen en de premies met elkaar vergeleken kunnen worden.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk