Motorverzekering

Motorverzekering

Iedere eigenaar van een auto is waarschijnlijk wel op de hoogte van de verplichting om bij het kopen van een auto een wa verzekering af te sluiten. Deze verplichting geldt ook voor eigenaren van motoren. De wettelijke aansprakelijkheid dient verzekerd te zijn en daarvoor kan een wa motorverzekering worden afgesloten.

De meest voordelige motorverzekeringen

PolisvoorwaardenKlantcijferPremie
unive 8 8 PREMIE
cba 8 8 PREMIE
hema 10 8,5 PREMIE
ohra 10 9 PREMIE
inshared 10 8,7 PREMIE
anwb 8 8 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Uiteraard is het verstandig om voor niet al te oude motoren een extra motorverzekering af te sluiten, zodat ook schade aan de eigen motor gedekt zal zijn. De verschillende dekkingen van de motorverzekering zullen hier worden toegelicht.

Dekkingsmogelijkheden motorverzekering

De verplichte wa motorverzekering vergoedt geen schade aan de eigen motor. Er wordt namelijk alleen schade vergoed aan derden als gevolg van een ongeluk met de motor. De derden zijn dus de partij, die door de wa motorverzekering van de veroorzaker van een ongeval of schade, beschermd zijn. Voor oudere motoren volstaat een wa motorverzekering, maar voor nieuwere motoren is het zeker aan te bevelen om een allrisk motorverzekering te nemen of een gedeeltelijk casco motorverzekering. Daarmee wordt namelijk ook de eventuele schade die aan de eigen motor ontstaat vergoed. De allrisk is de meest uitgebreide variant van de motorverzekeringen, want ook schade, die veroorzaakt zal worden door eigen toedoen komt daarmee voor een vergoeding in aanmerking. Dat is een bij gedeeltelijk casco motorverzekering niet zo, want daar wordt de schade vergoed die door een ander is toegebracht. Bij het afsluiten van een motorverzekering kan het ook verstandig zijn om een ongevallenverzekering af te sluiten, zodat de motorrijder verzekerd is in situaties waarin er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden. Ook de passagier kan daarvoor meeverzekerd worden.

Premiehoogte motorverzekering

Voor het afsluiten van een motorverzekering zal er een periodieke premie betaald moeten worden. Per verzekeraar kan de premiehoogte verschillen, maar ook andere aspecten kunnen een rol spelen bij het vaststellen van de premiehoogte. Dat is bijvoorbeeld het geval als de verzekerde een leeftijd heeft van jonger dan 24 jaar. Deze groep vormt volgens de verzekeraar een hoger risico in het verkeer en dat wordt tot uitdrukking gebracht in een hogere premie. Verder kan het aantal schadevrije jaren en de regio, waarin de verzekerde woont van belang zijn bij het vaststellen van de premiehoogte van de motorverzekering.

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou