Motorverzekering

Iedere eigenaar van een auto is waarschijnlijk wel op de hoogte van de verplichting om bij het kopen van een auto een wa verzekering af te sluiten. Deze verplichting geldt ook voor eigenaren van motoren. De wettelijke aansprakelijkheid dient verzekerd te zijn en daarvoor kan een wa motorverzekering worden afgesloten.

De meest voordelige motorverzekeringen

PolisvoorwaardenKlantcijferPremie
unive 8 8 PREMIE
cba 8 8 PREMIE
hema 10 8,5 PREMIE
ohra 10 9 PREMIE
inshared 10 8,7 PREMIE
anwb 8 8 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Uiteraard is het verstandig om voor niet al te oude motoren een extra motorverzekering af te sluiten, zodat ook schade aan de eigen motor gedekt zal zijn. De verschillende dekkingen van de motorverzekering zullen hier worden toegelicht.

Dekkingsmogelijkheden motorverzekering

De verplichte wa motorverzekering vergoedt geen schade aan de eigen motor. Er wordt namelijk alleen schade vergoed aan derden als gevolg van een ongeluk met de motor. De derden zijn dus de partij, die door de wa motorverzekering van de veroorzaker van een ongeval of schade, beschermd zijn. Voor oudere motoren volstaat een wa motorverzekering, maar voor nieuwere motoren is het zeker aan te bevelen om een allrisk motorverzekering te nemen of een gedeeltelijk casco motorverzekering. Daarmee wordt namelijk ook de eventuele schade die aan de eigen motor ontstaat vergoed. De allrisk is de meest uitgebreide variant van de motorverzekeringen, want ook schade, die veroorzaakt zal worden door eigen toedoen komt daarmee voor een vergoeding in aanmerking. Dat is een bij gedeeltelijk casco motorverzekering niet zo, want daar wordt de schade vergoed die door een ander is toegebracht. Bij het afsluiten van een motorverzekering kan het ook verstandig zijn om een ongevallenverzekering af te sluiten, zodat de motorrijder verzekerd is in situaties waarin er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden. Ook de passagier kan daarvoor meeverzekerd worden.

Premiehoogte motorverzekering

Voor het afsluiten van een motorverzekering zal er een periodieke premie betaald moeten worden. Per verzekeraar kan de premiehoogte verschillen, maar ook andere aspecten kunnen een rol spelen bij het vaststellen van de premiehoogte. Dat is bijvoorbeeld het geval als de verzekerde een leeftijd heeft van jonger dan 24 jaar. Deze groep vormt volgens de verzekeraar een hoger risico in het verkeer en dat wordt tot uitdrukking gebracht in een hogere premie. Verder kan het aantal schadevrije jaren en de regio, waarin de verzekerde woont van belang zijn bij het vaststellen van de premiehoogte van de motorverzekering.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.