Motorverzekering afsluiten

Motorverzekering afsluiten

Wie een motor heeft zal er vast en zeker regelmatig op uit trekken en dan is het veiligheidsaspect natuurlijk erg belangrijk. In het geval dat er wat gebeurt, is het van belang om goed verzekerd te zijn. De motor zelf kan goed verzekerd worden, maar dat geldt ook voor de bestuurder en andere opzittenden. Het is mogelijk om een vergelijking te maken tussen verzekeraars om zo bij de beste motorverzekering uit te komen.

Motorverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een motorverzekering dient de motor uiteraard in de categorie motorfietsen te vallen en niet onder de categorie bromfietsen. Of het een motor betreft valt af te leiden aan de cilinderinhoud. Bij een cilinderinhoud van minimaal 50 cc is er sprake van een motor die in de categorie motorfietsen valt. Bij een lagere inhoud is er sprake van een bromfiets.

Motorrijders zijn in het verkeer extra kwetsbaar en lopen meer risico dan een bestuurder in een auto. Zeker als het jonge motorrijders betreft wordt dat door de verzekeraars als een groot risico gezien. Dat risico wordt nog groter geschat als er op zware en grote motoren wordt gereden. Jongeren mogen daarna na het behalen van het motorrijbewijs de eerste twee jaren alleen op motoren in een lichte categorie rijden. Bij het besturen van een zwaardere motor dan is toegestaan geldt de regel dat er geen dekking is vanuit de motorverzekering, omdat er daar geen rijbewijs voor is.

Motor goedkoop verzekeren

Een motor goedkoop verzekeren is altijd mogelijk als er maar met een aantal aspecten rekening wordt gehouden. De hoogte van de polispremie is bijvoorbeeld van diverse factoren afhankelijk en ook kan er rekening worden gehouden met de keuze van de dekking. De goedkoopste motorverzekering is de wa verzekering, maar ook de uitgebreidere verzekeringen voor de motor hoeven niet duur te zijn. Iedereen kan zelf de keuze voor aanvullende verzekeringen maken, wat de hoogte van de premie wel weer zal beïnvloeden.

Premie motorverzekering

Naast de keuze voor de dekking is de premie ook afhankelijk van het aantal schadevrije jaren, de woonplaats en de leeftijd van de verzekerde. Ook wordt er gekeken naar het gebruik van de motor, zoals het dagelijks rijden op de motor of het recreatief rijden. Toerrijders zullen over het algemeen met een lagere snelheid op de motor rijden dan de dagelijkse motorrijders. Bovendien wordt er door de recreatieve rijders bij slecht weer minder vaak op de motor gereden. Die groep motorrijders kan dan ook in aanmerking komen voor een korting op de premie. Bij het gebruik van schadevrije jaren en de aanwezigheid van een autoverzekering moeten de voorwaarden van de motorverzekering bij de verzekeraar goed worden doorgenomen. Het aantal schadevrije jaren geldt namelijk dan niet ook zonder meer voor het afsluiten van een motorverzekering.

Motorverzekering afsluiten

Beoordelingen van onze klanten