Scooterverzekeringen

Scooterverzekeringen vallen onder de categorie verzekeringen voor motorvoertuigen en dat geldt eveneens voor brommers en snorfietsen. Dat betekent dat een scooter dus onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen valt.

De meest voordelige scooterverzekeringen

PolisvoorwaardenKlantcijferPremie
hema 10 € 1.99 PREMIE
inshared 8 € 2.99 PREMIE
unive 8 € 2.75 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

 

Een scooter of bromfiets eigenaar is dan ook verplicht om een scooterverzekering of brommerverzekering af te sluiten met het oog op de wettelijke aansprakelijkheid. Dat komt namelijk voort uit de WAM, die daarmee bescherming biedt aan derden, die slachtoffer kunnen worden van voertuigen in het verkeer. Naast de verplichte basisdekking zijn uiteraard uitgebreidere verzekeringen en aanvullende dekkingen mogelijk.

Drie basisdekkingen

Over het algemeen hanteren verzekeraars voor de brommerverzekering en scooterverzekering drie basisdekkingen. De eerste dekking bestaat uit de verplichte wettelijke aansprakelijkheid. Daarnaast kan er ook een beperkt casco of volledig casco dekking worden afgesloten voor de scooter. Bij beperkt casco is de brommer verzekerd tegen onder meer diefstal en voor schade door bijvoorbeeld brand, storm en hagel. De meest complete verzekering voor de scooter is de volledig casco dekking. Daarmee is de scooterrijder ook verzekerd tegen schade als gevolg van slippen, omslaan en botsen.

Diefstaldekking

In plaats van de beperkt casco en volledig casco dekking kunnen verzekeraars naast de wettelijke aansprakelijkheid ook een diefstaldekking aanbieden. De scooter is daarbij verzekerd tegen joyriding en diefstal. Ook schade door een poging tot diefstal wordt daarbij vergoed. Bekijk en vergelijk de scooterverzekeringen van verschillende verzekeraars en let daarbij dus goed op de inhoud van de dekking. De dekkingen kunnen bij de verzekeraars uiteenlopende benamingen hebben, maar wel een inhoud van gelijke strekking bieden.  Overigens geldt voor de dekking, dat een scooterverzekering alleen de schade aan de scooter vergoed en niet aan de berijder en eventuele passagier. Daarvoor kan weer een aanvullende opzittenden verzekering worden afgesloten. Voor de basisdekking ingevolge de wettelijke aansprakelijkheid wordt veelal geen eigen risico gerekend, maar dat kan bij de uitgebreidere verzekering voor de scooter wel het geval zijn.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.