Camperverzekering

Camperverzekering

Een camper of een kampeerauto is een kostbaar bezit. Een bezit dat een camperverzekering nodig heeft om zorgeloos op reis te kunnen gaan. Er zijn in principe drie verschillende dekkingen beschikbaar voor de kampeerauto, waarbij er ook via een aanvulling ook andere risico’s kunnen worden afgedekt. Bij de keuze voor een basisdekking kan er altijd rekening worden gehouden met de leeftijd van de camper. Dat principe wordt ook toegepast bij bijvoorbeeld een personenauto.

De meest voordelige camperverzekeringen

Tarief v.a.Meer..Premie
anwb informatie

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Wettelijke aansprakelijkheid

De wettelijke aansprakelijkheid is een verplichte dekking voor eigenaren van campers. Hiermee wordt dekking geboden tegen schade, die aan derden met de kampeerauto toegebracht wordt. Het maximaal verzekerde bedrag per gebeurtenis voor materiële schade en voor letselschade staat in de polisvoorwaarden vermeld. Voor het berekenen van de premie van de dekking voor wettelijke aansprakelijkheid wordt er gekeken naar het gewicht van de camper. Het gewicht van nagelvaste inventaris telt daarbij mee.

Gedeeltelijk casco

Naast de wettelijke aansprakelijkheid van de camperverzekering kan er gekozen worden voor een gedeelte casco dekking. Hiermee wordt er ook dekking geboden tegen risico’s als brand, ruitbreuk, storm, diefstal en natuurrampen. Een verzekeraar kan aanvullende voorwaarden stellen om in aanmerking te komen voor een gedeeltelijk casco dekking, zoals de aanwezigheid van een alarminstallatie.

Volledig casco

De volledig casco dekking biedt de meest complete verzekering voor nieuwe campers. Met deze dekking is de camperbezitter verzekerd tegen de gebeurtenissen, zoals die onder de gedeeltelijk casco dekking vallen. Als aanvulling wordt er bij deze variant ook bescherming geboden tegen aanrijdschade door eigen toedoen. Ook voor deze dekking kunnen verzekeraars aanvullende voorwaarden stellen. Het is verstandig om de camperverzekeringen met elkaar te vergelijken bij diverse verzekeraars. Zo komt u tot een optimale dekking tegen een scherpe premie. Voor zowel de gedeeltelijk casco als de volledig casco kan er een bedrag aan eigen risico worden vastgesteld.

Beoordelingen van onze klanten