Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verplichte verzekering voor eigenaren van woningen, waar een hypotheek op rust. De opstalverzekering biedt dekking aan schade aan de woning, die ontstaat als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen, bijvoorbeeld door storm, brand of inbraak. Als er een hypotheek op de woning rust, dan ziet de bank graag dat de gevolgen van onvoorziene omstandigheden in elk geval gedekt zijn. Als door brand de woning vergaat, dan is het onderpand van de hypotheek weg. Om deze reden wordt een opstalverzekering dan ook verplicht gesteld voor woningeigenaren, die een financiering afsluiten voor het kopen van de woning.

De meest voordelige opstalverzekeringen

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Dekking van de opstalverzekering

Een opstalverzekering is niet te vergelijken met een inboedelverzekering, want de opstalverzekering biedt alleen een financiële vergoeding voor schade aan het pand zelf en is dus niet bedoeld voor de inboedel, die zich in huis bevindt. Bij de opstalverzekering valt schade als gevolg van brand standaard onder de dekking. Naast brand geldt de dekking ook voor storm en blikseminslag. De opstalverzekering kent net als andere verzekeringen ook meerdere varianten, zodat er naar wens ook voor een uitgebreidere dekking dan alleen brand, storm en blikseminslag kan worden gekozen. De uitgebreide dekking wordt ook met de opstalverzekering met gevarendekking genoemd. Waterschade, vandalisme en diefstal vallen daarmee ook onder de dekking van de opstalverzekering.

Opstalverzekering en het verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van een opstalverzekering zal het verzekerd bedrag bekend moeten zijn. Dit bedrag wordt namelijk in de polis opgenomen. Om het verzekerd bedrag te kunnen bepalen zal er gekeken worden naar de verzekerde waarde. Dit is de waarde van het huis, dat geldt op het moment dat deze opnieuw gebouwd zou moeten worden en wordt dan ook de herbouwwaarde van het huis genoemd. Vaak wordt het bedrag van de herbouwwaarde ook in het taxatierapport van een woning opgenomen, zodat dit bedrag als uitgangspunt genomen kan worden om het verzekerd bedrag in de polis te bepalen. Overigens kan een woning natuurlijk in waarde stijgen. Het is dan raadzaam om te kijken of er ook een indexering van het verzekerd bedrag in de polisvoorwaarden van de opstalverzekering is opgenomen.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.