Reisverzekering vergelijken

Iedereen die op reis gaat voor een welverdiende vakantie doet er verstandig aan om een kort of doorlopende reisverzekering af te sluiten. U kunt hier kosteloos uw premie berekenen, u zit nergens aan vast.

 

Let op: Een Doorlopende Reisverzekering is op termijn altijd Voordeliger!

Vergelijken

Op vakantie of tijdens de reis kunnen zich namelijk onvoorziene en vervelende gebeurtenissen voordoen, die verstrekkende financiële gevolgen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verlies op diefstal van waardevolle goederen of zaken als een paspoort. Een reisverzekering dekt de financiële gevolgen daarvan, maar ook van bijvoorbeeld ongelukken en ziekte. Bij het afsluiten zijn er verschillende mogelijkheden, die hier besproken zullen worden.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende is geschikt voor personen, die per jaar één of twee keer op vakantie gaan en in de vakantieperiode in elk geval verzekerd willen zijn tegen onvoorziene omstandigheden. Deze biedt een standaarddekking zoals diefstal van bagage en verlies goederen en persoonlijke hulpverlening in voorkomende situaties. De standaarddekking kan naar wens worden uitgebreid met bijvoorbeeld een dekking voor wintersportreizen, dekking voor medische kosten en dekking van het verlies van cheques. Een kortlopende polis voorziet gedurende een afgebakende periode in een dekking tegen de voorkomende risico’s.

Doorlopende reisverzekering

Personen, die met grote regelmaat op vakantie gaan of in het buitenland verblijven, kunnen ervoor kiezen om een doorlopende optie af te sluiten. Dat is niet alleen veel voordeliger, maar ook praktischer. Anders moet steeds voor elke trip een kortlopende reisverzekering worden afgesloten. Bij een doorlopende polis wordt er gedurende de verzekeringsperiode, meestal een jaar, dekking geboden. Deze zal na afloop van het gewoon verlengd worden, tenzij de verzekering wordt opgezegd. Op dit moment is de anwb reisverzekering een van de meest afgesloten reisverzekeringen. U kunt hier direct de anwb reisverzekering afsluiten. ook de zelf.nl reisverzekering is populair.

Afsluiten

Het wordt zeker aangeraden om of een kortlopende of een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij tripjes of vakanties naar het buitenland. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook is de kans niet ondenkbaar, dat men in het buitenland geconfronteerd wordt met diefstal of verlies van goederen. Het biedt in dat geval zekerheid en bovendien kan men dan rekenen op de dienstverlening van de verzekeringsmaatschappij. Overigens worden deze assuranties vaak afgesloten in combinatie met een annuleringsverzekering. De premie zal afhankelijk zijn van de dekking, maar ook van de verzekeraar en van de vraag of het een kortlopende of doorlopende polis betreft.

Advies om rekening mee te houden

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang om na te gaan of u deze verzekering nodig heeft. Als u op reis gaat, hoe kort of lang ook, dan is het zeker aan te bevelen om de reis te verzekeren. Zelfs als u alleen maar een weekend weggaat, kan een reispolis al uitkomst bieden. Er kan namelijk van alles gebeuren. Dat zijn zaken waar u natuurlijk liever niet aan denkt. Mocht er echter wat gebeuren tijdens de reis, zoals diefstal of een ongeval, dan is het in elk geval prettig dat de wetenschap er is goed verzekerd te zijn. Vervolgens komt de vraag wat er dan precies verzekerd moet zijn.

Lees meer

Verschillen in dekking

Een ander advies waarmee u rekening kunt houden bij het maken van een keuze is het verschil in dekking en voorwaarden. De hoogte van de premie is niet bij iedere verzekeraar gelijk. In de polivoorwaarden wordt informatie verstrekt over onder meer de maximale vergoeding en tot welke leeftijd kinderen die tot het gezin behoren gratis zijn meeverzekerd. Daarnaast hanteert vrijwel elke reisverzekeraar voor bepaalde onderdelen van de dekking een eigen risico. Dat is doorgaans het geval bij de dekking voor verlies of diefstal van bagage of voor medische kosten.

Lees meer

Populaire reisverzekeringen

Annuleringsverzekering

In aanvulling op een reisverzekering is het eveneens mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dat wordt vaak nog vergeten, maar is zeker geen overbodige luxe. Het maakt niet uit of een reis lang van tevoren wordt geboekt of kort voordat de vakantie plaats gaat vinden. Er kunnen zich namelijk op elk moment situaties voordoen, waardoor de geplande reis in elk geval niet door kan gaan. Bij de keuze om wel of niet het annuleren van de vakantie te verzekeren, wordt aangeraden om na te gaan of het financiële risico gemakkelijk opgevangen kan worden. Via ons verzekeringsplatform heeft u eveneens de mogelijkheid om naast een reisverzekering het annuleren van de reis te verzekeren. U kunt dan ook weer op basis van verschillende aspecten een keuze maken en meerdere aanbieders met elkaar vergelijken. U kunt nu eerst kijken welke reispolis en aanbieder het beste aansluit op uw reisdoel, gezinssamenstelling en voorkeuren voor dekkingen.

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos