Verzekering verplicht in bepaalde landen

Verzekering verplicht in bepaalde landen

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht in verschillende landen. Zo zal er voor een vakantie of reis naar Cuba of naar Rusland in elk geval een verzekering moeten worden afgesloten met daarin een dekking voor geneeskundige kosten. Deze verplichting geldt, omdat zowel Cuba als Rusland niet de verantwoordelijkheid voor de financiële gevolgen van bijvoorbeeld een ziekte of ongeval willen dragen. Onverzekerd op vakantie gaan naar Cuba of Rusland is dus niet toegestaan.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Visum verplicht voor Rusland

Wie Rusland binnen wil komen, zal over een visum moeten beschikken. Daarvoor zijn onder meer een foto en een paspoort nodig. Verder geldt dat de verzekeraar, waar een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten een zogenoemde Rusland-verklaring moet afgeven. Met deze verklaring wordt de garantie afgegeven dat er sprake is van het verzekerd zijn tegen medische kosten tijdens het verblijf in Rusland. Het is ook handig om een kopie van de polis mee te nemen, waarbij er wel sprake moet zijn van een werelddekking met medische kosten.

Geldige reisverzekering voor Cuba

Voor een vakantie of reis naar Cuba moet de reiziger over een geldige reisverzekering beschikken. De overheid in Cuba heeft zelfs nadere eisen gesteld aan waar de reisverzekering moet zijn afgesloten. De verzekeraar moet namelijk door de overheid in Cuba als zodanig erkend zijn. Dat is onder meer van toepassing op de verzekeraar Mondial Assistance, ANWB, Univé, Europeesche en OHRA. Overigens is het altijd verstandig om de reis of vakantie te verzekeren en niet alleen indien er een verplichting geld vanuit het betreffende land.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos