Veel verloren voorwerpen worden niet bij de reisverzekering geclaimd

Veel verloren voorwerpen worden niet bij de reisverzekering geclaimd

Een reisverzekering voorziet in de vergoeding van schade als gevolg van bijvoorbeeld diefstal van bagage of het verliezen van gadgets, tablets of andere dure voorwerpen. Toch blijkt dat een groot deel van de vakantiegangers die met diefstal van gadgets, tablets of zonnebrillen de schade niet claimt bij de reisverzekering. Uit een onderzoek van Zelf.nl is gebleken dat ongeveer vijftig procent van de toeristen geen schadeclaim indient bij verloren voorwerpen. Ongeveer tachtig procent van de vakantiegangers blijkt zelfs een gestolen of verloren iPad niet te claimen.

Koffers en paspoorten worden wel geclaimd

Het onderzoek is gehouden onder vijfendertighonderd mensen en een van de redenen die opgegeven wordt dat er geen claim wordt ingediend is dat het te veel moeite zou kosten. Een andere reden is dat het bij thuiskomst snel vergeten wordt en een ander deel verwacht nu eenmaal weinig geld terug te krijgen vanuit de reisverzekering. Opvallend is dat gestolen bagage net als paspoorten wel worden geclaimd, maar dat kan weer voortkomen uit de praktische kant van deze zaken.

Weinig bekendheid met polisvoorwaarden

Het onderzoek wijst verder uit dat vijfentachtig procent van de vakantiegangers een reisverzekering afsluit voor de vakantie. Minder dan de helft van dat aantal leest echter de polisvoorwaarden nauwkeurig door. Zelf.nl laat weten dat een groot aantal van de verzekerden bijvoorbeeld de restwaarde van een tablet als een iPad te laag schat. Een reisverzekering is er natuurlijk niet voor niets en het is altijd aan te bevelen om voor de vakantie de polisvoorwaarden eens goed door te nemen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.