Annuleringsverzekering

Een heerlijk weekendje weg in het vooruitzicht is net zo fijn als het vooruitzicht op een vakantie, die ver van tevoren is geboekt. Er kunnen zich helaas altijd omstandigheden voordoen, waarbij de geplande reis niet doorgaat. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door onverwacht verlies van een baan, maar ook ernstiger zaken, zoals het overlijden of plotselinge ziekte van een familielid. In dergelijke situaties zorgt een annuleringsverzekering ervoor, dat de financiële zorgen over de reis of vakantie in ieder geval worden weggenomen. Er kan altijd een afweging worden gemaakt voor het afsluiten van een kortlopende of doorlopende variant.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering

In deze vergelijking voor annuleringsverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Vergoeding kosten

Het verzekeren van het annuleren van een reis bestaat niet alleen uit vergoeding van de kosten van een vakantie, die helemaal geen doorgang vindt. Ook als de reis abrupt moet worden afgebroken door bijzondere omstandigheden als een ongeval, overlijden of ziekte, kan er een vergoeding worden verstrekt voor de niet genoten vakantiedagen. In die gevallen wordt als het ware het niet verbruikte deel van de reissom aan de verzekerde uitgekeerd. Overigens geldt er wel een maximumvergoeding per reis en per persoon. Bovendien geldt er bij een doorlopende annuleringsverzekering een maximale jaarlijkse vergoeding. Verzekeraars kunnen wel de mogelijkheid bieden om voor een hoger verzekerd bedrag te kiezen. Er zijn ook verzekeraars, die vergoeding bieden voor het annuleren van bijvoorbeeld theaterkaarten, concertkaarten en weekendjes weg in Nederland.

Kijken en vergelijken

De premie van de annuleringsverzekering zal afhankelijk van de dekking en verzekerde bedragen worden vastgesteld. Het loont zeker de moeite om op dit gebied eens een kijkje te nemen bij diverse verzekeraars. Hoewel de premie op jaarbasis gezien niet overdreven hoog is, kunnen er zich toch nog aanzienlijke verschillen voordoen. Ook met betrekking tot de uitgebreidheid van de dekking zijn er verschillen net als de mogelijkheid van het kiezen voor een aanvullende dekking.