Annuleringsverzekering

Een heerlijk weekendje weg in het vooruitzicht is net zo fijn als het vooruitzicht op een vakantie, die ver van tevoren is geboekt. Er kunnen zich helaas altijd omstandigheden voordoen, waarbij de geplande reis niet doorgaat. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door onverwacht verlies van een baan, maar ook ernstiger zaken, zoals het overlijden of plotselinge ziekte van een familielid. In dergelijke situaties zorgt een annuleringsverzekering ervoor, dat de financiële zorgen over de reis of vakantie in ieder geval worden weggenomen. Er kan altijd een afweging worden gemaakt voor het afsluiten van een kortlopende of doorlopende variant.

De meest voordelige annuleringsverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
AegonReis € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
OHRAreis € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
Insharedreis € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
FBTOReis € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
allianz € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
€ 2.500,00 € 3,34 PREMIE
€ 3.500,00 € 1,87 PREMIE
HEMA € 3.500,00 € 1,87 PREMIE

In deze vergelijking voor annuleringsverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Vergoeding kosten

Het verzekeren van het annuleren van een reis bestaat niet alleen uit vergoeding van de kosten van een vakantie, die helemaal geen doorgang vindt. Ook als de reis abrupt moet worden afgebroken door bijzondere omstandigheden als een ongeval, overlijden of ziekte, kan er een vergoeding worden verstrekt voor de niet genoten vakantiedagen. In die gevallen wordt als het ware het niet verbruikte deel van de reissom aan de verzekerde uitgekeerd. Overigens geldt er wel een maximumvergoeding per reis en per persoon.

Lees meer

Kijken en vergelijken

De premie van de annuleringsverzekering zal afhankelijk van de dekking en verzekerde bedragen worden vastgesteld. Het loont zeker de moeite om op dit gebied eens een kijkje te nemen bij diverse verzekeraars. Hoewel de premie op jaarbasis gezien niet overdreven hoog is, kunnen er zich toch nog aanzienlijke verschillen voordoen. Ook met betrekking tot de uitgebreidheid van de dekking zijn er verschillen net als de mogelijkheid van het kiezen voor een aanvullende dekking.

Populaire reisverzekering

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.