Bespaar op de verzekering

Bespaar op de verzekering

Wie van plan is om binnenkort een reisverzekering af te sluiten kan gebruikmaken van een aantal handige tips. Met de tips die hier gegeven worden kan er namelijk bespaard worden op de kosten van een reisverzekering. Overigens geldt voor verzekerden die al een doorlopende reisverzekering hebben lopen, dat er ook geld kan worden bespaard door over te stappen naar een goedkopere reisverzekering.

 

Bekijk welke reisverzekering het beste aansluit bij de vakanties
Wie vaker per jaar een weekend weg gaat en ook nog op vakantie kan veel voordeliger uit zijn als er voor een doorlopende reisverzekering wordt gekozen. Het kost in verhouding meer geld als er steeds weer een kortlopende reisverzekering wordt genomen. Doorgaans geldt dat het al voordeliger is om doorlopend verzekerd te zijn bij een aaneengesloten vakantie van enkele weken.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Print de polis uit

Bij het online afsluiten van een kortlopende reisverzekering bieden verzekeraars vaak de mogelijkheid om zelf de polis uit te printen in plaats van de polis per post te ontvangen. De polis wordt per mail verzonden en kan dan door de aanvrager worden uitgeprint. De verzekeraar kan in ruil daarvoor een korting op de premie van de reisverzekering geven en bovendien kan de polis in de mailbox bewaard blijven.

Bekijk de dekkingen van een bestaande doorlopende reisverzekering

Wie in het verleden eens een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten en daar nooit meer aan om heeft gekeken, kan wel eens verzekerd zijn voor dekkingen die nu niet meer van toepassing zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor degene die in het verleden altijd op wintersport ging, maar daar nu afscheid van heeft genomen terwijl er nog wel een wintersportdekking op de doorlopende reisverzekering van toepassing is.

Reisverzekering met werelddekking of niet?

En reisverzekering met werelddekking is alleen nodig als men buiten Europa op vakantie gaat. Wie vrijwel nooit op vakantie gaat buiten Europa heeft geen werelddekking nodig en hoeft dus ook niet onnodig extra premie te betalen voor deze dekking.

Let op bij het verzekeren van medische kosten

Indien men in Nederland een zorgverzekering heeft met aanvullende dekking voor medische kosten in het buitenland, dan is het niet altijd nodig om de module medische kosten af te sluiten bij de keuze voor een doorlopende reisverzekering. Bekijk daarom eerst de aanvullende zorgpolis en neem bij twijfel contact op met de zorgverzekeraar of het wel of niet verstandig is om tegen medische kosten op vakantie verzekerd te worden.

Vergelijk ook andere verzekeringen

Ook bij andere afgesloten verzekeringen kan er sprake zijn van een overlapping met de aanvullende dekkingen van de doorlopende reisverzekering, zoals een ongevallenverzekering, pechhulp of rechtsbijstandverzekering.

Reisverzekering voor meerdere personen

Het is voordeliger om een doorlopende reisverzekering voor meerdere personen af te sluiten, zoals met een partner of voor het hele gezin. Het is altijd mogelijk om voor verschillende situaties online een premieberekening te maken.

Vergelijk de premies bij diverse aanbieders

Doordat er meerdere aanbieders zijn van doorlopende reisverzekeringen kan er geld bespaard worden door een vergelijking te maken. Het is daarbij wel aan te raden om niet alleen op de goedkoopste doorlopende reisverzekering te letten, maar ook op de geldende voorwaarden en beschikbare dekkingen.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos