Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekeringspolis waarmee schade wordt gedekt die zich tijdens een reis of op de bestemming van de vakantie kan voordoen. De term doorlopend staat daarbij voor een verzekeringspolis die gedurende het hele verzekeringsjaar geldig is, zodat er niet steeds apart voor elke korte reis of vakantie een nieuwe reisverzekering hoeft te worden afgesloten. Materiële schade aan bijvoorbeeld bagage komt voor een vergoeding in aanmerking en ook kan er dekking worden geboden indien er persoonlijke schade is gelegen als gevolg van een ziekte of een ongeval tijdens de vakantie.

 

Het hele jaar dekking met de doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering biedt het voordeel ten opzichte van de kortlopende reisverzekering dat er het hele jaar sprake is van dekking vanuit de polis. Doorgaans wordt aangeraden om een doorlopende polis voor de vakanties en reizen af te sluiten als men vaker dan één keer per jaar op reis gaat.

 

Het is dan namelijk al snel voordeliger in vergelijking met een kortlopende polis. Het biedt dan ook praktisch gemak, want er hoeft niet voor elke stedentrip, weekend weg of vakantie bij nagedacht te worden dat er weer een reisverzekering moet worden afgesloten.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Welke dekking biedt de doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering biedt een basisdekking, zoals de dekking voor schade aan de bagage als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of verlies. Daarbij wordt vaak een maximaal bedrag aan uitkeringsschade opgenomen in de polis. Voor waardevolle spullen kunnen bovendien nadere voorwaarden worden gesteld.

 

Een andere dekking biedt tegemoetkoming in de medische kosten. De Nederlandse zorgverzekering dekt niet standaard alle medische kosten waar men in het buitenland als gevolg van een ongeval of ziekte mee te maken krijgt. Er wordt dan ook aanbevolen om altijd voor de dekking van medische kosten een keuze te maken.

 

Bij het afsluiten van een polis voor het verzekeren van de reis kan er vaak een keuze worden gemaakt tussen een dekking voor Europa of een dekking die overal op de wereld geldt. Meestal geldt er standaard een Europadekking en kan naar wens van de verzekerde voor een werelddekking worden gekozen.

 

Er zijn sporten waar een extra dekking voor kan worden afgesloten, waarbij er onder meer gedacht kan worden aan de wintersportdekking of aan de dekking voor onderwatersporten.

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Europadekking of werelddekking
  • Wintersportdekking
  • Onderwatersportdekking

 

Naast bovengenoemde dekkingen kan er bij de doorlopende reisverzekering een keuze worden gemaakt voor extra dekkingen, zoals voor pechhulp en voor een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering wordt veelal als een aparte verzekering aangeboden door de verzekeraar maar kan zeker als extra dekking voor de doorlopende reisverzekering worden beschouwd. Door van deze optie gebruik te maken kan de reissom geheel of gedeelte worden teruggekregen indien de vakantie niet door kan gaan om bepaalde redenen of als de reis voortijdig moet worden afgebroken. De voorwaarden voor annulering staan in de polis van de annuleringsverzekering vermeld.

 

Maak een vergelijking in de dekking en in de hoogte van de premie
De verzekeraars hanteren verschillende standaarddekkingen en het is dan ook verstandig om de doorlopende reisverzekeringen van diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op die manier kan niet alleen rekening worden gehouden met de juiste dekking, maar ook met de hoogte van de premie van de doorlopende reisverzekering.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos