Huisdierenverzekering

De béste huisdieren verzekeringen op een rijtje
Huisdieren hebben verzorging nodig en zijn afhankelijk van hun verzorgers. Dat verzorgers het beste met hun huisdieren voor hebben is niet zo vreemd, want steeds vaker wordt een kat of hond als onderdeel van het gezin beschouwd. Dat is ook een reden waarom er vaak een verzekering wordt afgesloten. Een huisdieren verzekering kan gezien worden als een zorgverzekering voor de hond of kat.

PolisvoorwaardenKlant cijferMeer..Premie
1.PetplanPetplan8,8informatiePetplan huisdierenverzekering
2.OHRAOHRA8,6informatieOHRA huisdierenverzekering
3.InsharedInshared8informatieOHRA huisdierenverzekering

In deze vergelijking voor huisdierenverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

De dekking van de Huisdierenverzekering

Deze verzekeringsvorm kent over het algemeen een standaard dekking, waarbij er naar wens aanvullende verzekering voor het huisdier kunnen worden afgesloten. Kosten die vaak voorkomen, zoals een behandeling bij de dierenarts als gevolg van een ongelukje, waarbij het huisdier gewond is geraakt, vallen onder de dekking. Als het huisdier als gevolg van een ziekte of ongeluk geopereerd moet worden, dan kunnen de kosten ervan tot boven de duizend euro oplopen. Dat is geld, dat niet iedereen heeft klaarliggen om hun huisdier het beste te kunnen bieden. Om te besparen op deze enorme uitgaven, kan deze polis dus uitkomst bieden. Wel kan een eigen bijdrage verlangd worden, waarvan de hoogte per verzekeraar kan verschillen. Deze eigen bijdrage valt echter in het niet bij de totale kosten, die men kwijt kan zijn bij een bezoek aan de dierenarts, waarbij er een operatie aan te pas moet komen.

Aanvullende verzekering

Het kan het belangrijk zijn om een aanvullende huisdieren verzekering voor bijvoorbeeld het overlijden van het huisdier af te sluiten, waarbij de crematie van het huisdier vergoed zal worden. Ook kan er nagedacht worden of het zinvol is om dekking te krijgen voor sterilisatie, castratie, gebitsbehandelingen en vaccinaties binnen de huisdierenverzekering.

Kosten Huisdieren verzekeringen

Het is logisch dat de kosten bij de diverse verzekeraars uiteen kunnen lopen, maar de verschillen zijn niet al te groot. Een polis voor een kat valt over het algemeen net iets lager uit dan die voor een hond, maar ook dat verschil bedraagt hooguit enkele euro’s. Voor een bedrag van rond de tien euro per maand kan elke kat of hond verzekerd worden.

Afsluiten verzekering

Bij het afsluiten kan er op een aantal punten gelet worden, zodat er een vergelijking kan worden gemaakt in het aanbod. Een van de belangrijke punten waar huisdierenbezitters vaak grote waarde aan hechten is de vrije keuze met betrekking tot een dierenarts. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om zelf een dierenarts uit te kiezen, waar de kat of hond onder behandeling is. Ook de hoogte van de maximale dekking kan belangrijk zijn bij de keuze voor het afsluiten. Er zijn verzekeraars, die bijvoorbeeld een uitgebreide dekking bieden tot een bedrag van wel tweeduizend euro per jaar. Voor het afsluiten van een verzekering voor een huisdier is het wel belangrijk om de dekkingsvoorwaarden door te nemen, zodat er achteraf geen onverwachte verrassingen tevoorschijn komen.