Fietsverzekering

Fietsverzekering

Een nieuwe fiets is kostbaar en de eigenaar kan enkele risico’s, zoals diefstal en schade afdekken door een fietsverzekering af te sluiten. Een goede dekking tegen een scherpe premie is een optie, waar veelal de voorkeur aan wordt gegeven. Fietsen kan weer onbezorgd net als het achterlaten van een fiets in bijvoorbeeld een drukke stad, waar het risico op diefstal vaak groter is dan in een dorp.  Voor elk type fiets is er een goede verzekering beschikbaar, of dat nu een stadsfiets, racefiets, elektrische fiets of een mountainbike betreft.

De meest voordelige fietsverzekeringen

PolisvoorwaardenTarief v.a.Premie
anwb 8 € 4,53 BEREKEN PREMIE
anwb 8 € 4,53 BEREKEN PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Dekkingen

Het voordeel van het verzekeren van fietsen is, dat er diverse mogelijkheden zijn bij verzekeraars om als consument zelf de dekking vast te stellen. Zo kan er voor een fietsverzekering worden gekozen, die perfect aansluit op de eisen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor het afdekken van risico’s ten opzichte van de accessoires. De verzekeraars bieden vrijwel allemaal een basisdekking. Daarbij kan de keuze worden verkregen tussen een dekking op basis van afschrijving of op basis van de nieuwwaarde. De basisdekking kan bijvoorbeeld bestaan uit vergoeding na diefstal van de nieuwwaarde, maar waarbij er maandelijks een afschrijving komt van één procent.

Fiets lang verzekeren

Bij nieuwe fietsen kan het verstandig zijn om de fiets voor een lange periode van bijvoorbeeld drie jaar of vijf jaar tegen diefstal en beschadiging te verzekeren. Er kan afhankelijk van het type fiets en soort dekking een bedrag aan eigen risico van toepassing zijn. De verzekeraars stellen bij de diefstaldekking in elk geval wel eisen aan de beveiliging van de fiets. Verzekerde fietsen dienen van een ART goedgekeurd veiligheidsslot voorzien te zijn. Vergelijk fietsverzekeringen bij meerdere verzekeraars om zo voordelig en goed mogelijk verzekerd te zijn. Let daarbij goed op de vergoeding van de aanschafprijs en dekking op basis van afschrijving.