WA verzekering

WA verzekering

Iedereen kan in een situatie verzeild raken, waardoor er schade wordt toegebracht aan anderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een huisdier, die ontsnapt en een schaap in de wei van een nabij gelegen boerderij verwondt, maar dat kan ook betrekking hebben op een kind dat aan het voetballen is en per ongeluk de ramen van de buren kapot schiet. In dat geval kan er een beroep worden gedaan op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

De meest voordelige WA-verzekeringen

PolisvoorwaardenKlantcijferPremie
unive 8 8,3 PREMIE
aegon 8 8,2 PREMIE
fbto 8 8,2 PREMIE
hema 8 8,2 PREMIE
OHRA 8 8,2 PREMIE
centraalbeheer 8 8,3 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Inhoud wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering of wa verzekering is van toepassing op de verzekerde, de gezinsleden en eventuele huisdieren. Schade die aan derden wordt toegebracht door de verzekerde, het huisdier of de gezinsleden van de verzekerde komt in aanmerking voor vergoeding op grond van de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Overigens is er wel een uitzondering, want in het geval er sprake is van autobezit, voldoet de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet. Dan zal er namelijk op grond van de wet een aparte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor de auto moeten worden genomen. De verzekerde kan bij het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kiezen voor een gezinsdekking. Niet alleen de minderjarige kinderen vallen dan onder de dekking van de verzekering, maar ook meerderjarige kinderen, die onderdeel uitmaken van het huishouden. De verzekerde bedragen op een polis van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering lopen uiteen van een half miljoen euro tot bedragen boven de twee miljoen euro.

Keuze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Bij het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kunnen meerdere verzekeringen tegelijk worden afgesloten zoals een inboedelverzekering, opstalverzekering en rechtsbijstandverzekering. Bij het afsluiten van meerdere verzekeringen tegelijk bij dezelfde verzekeraar, kan er geprofiteerd worden van een korting. Vaak bieden de verzekeraars dit type verzekering dan ook aan in combinatie met andere belangrijke verzekeringen. In elk geval wordt de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering gezien als een van de onmisbare verzekeringen.

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou

Standaard dekking

Achmea-reis
★★★★☆
“De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.”
- Florine Veldman