WA verzekering

Iedereen kan in een situatie verzeild raken, waardoor er schade wordt toegebracht aan anderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een huisdier, die ontsnapt en een schaap in de wei van een nabij gelegen boerderij verwondt, maar dat kan ook betrekking hebben op een kind dat aan het voetballen is en per ongeluk de ramen van de buren kapot schiet. In dat geval kan er een beroep worden gedaan op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

De meest voordelige WA-verzekeringen

PolisvoorwaardenKlantcijferPremie
unive 8 8,3 PREMIE
aegon 8 8,2 PREMIE
fbto 8 8,2 PREMIE
hema 8 8,2 PREMIE
OHRA 8 8,2 PREMIE
centraalbeheer 8 8,3 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Inhoud wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering of wa verzekering is van toepassing op de verzekerde, de gezinsleden en eventuele huisdieren. Schade die aan derden wordt toegebracht door de verzekerde, het huisdier of de gezinsleden van de verzekerde komt in aanmerking voor vergoeding op grond van de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Overigens is er wel een uitzondering, want in het geval er sprake is van autobezit, voldoet de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet. Dan zal er namelijk op grond van de wet een aparte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor de auto moeten worden genomen. De verzekerde kan bij het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kiezen voor een gezinsdekking. Niet alleen de minderjarige kinderen vallen dan onder de dekking van de verzekering, maar ook meerderjarige kinderen, die onderdeel uitmaken van het huishouden. De verzekerde bedragen op een polis van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering lopen uiteen van een half miljoen euro tot bedragen boven de twee miljoen euro.

Keuze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Bij het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kunnen meerdere verzekeringen tegelijk worden afgesloten zoals een inboedelverzekering, opstalverzekering en rechtsbijstandverzekering. Bij het afsluiten van meerdere verzekeringen tegelijk bij dezelfde verzekeraar, kan er geprofiteerd worden van een korting. Vaak bieden de verzekeraars dit type verzekering dan ook aan in combinatie met andere belangrijke verzekeringen. In elk geval wordt de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering gezien als een van de onmisbare verzekeringen.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.