Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

De béste rechtsbijstandverzekeringen op een rijtje.
Iedereen in Nederland kan te maken krijgen met conflicten of juridische geschillen. Denk maar eens aan de mogelijkheid van ontslag of een verkeersongeluk, dat financiële gevolgen met zich mee kan brengen. Om verzekerd te zijn van juridische bijstand bij juridische conflicten kan er een rechtsbijstandsverzekering worden afgesloten.

De meest voordelige rechtsbijstandverzekeringen

KlantcijferPremie
centraalbehee 8,9 PREMIE
fbto Aankoop producten, verbouw woning, medische kwesties, arbeidsconflicten of verkeersongevallen. 8,5 PREMIE
unive Bereken uw premie en sluit uw rechtsbijstand verzekering in 5 stappen af. 8 PREMIE
aegon Mediation, juridisch advies. Inschakeling van experts vergoed. 8 PREMIE
inshared Losse modules. Voor het hele gezin. Ook voor moderne geschillen. 8,6 PREMIE
ohra Consument, Wonen, Inkomen en Verkeer 7 PREMIE
hema 7 PREMIE
ditzo Altijd een jurist die aan jouw kant staat. 8,2 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

 

Het inschakelen van een advocaat kost veel geld en is vaak een reden om af te zien van juridische procedures, maar wie een rechtsbijstandverzekering heeft kan op juridische bijstand rekenen van de verzekeraar. Een rechtsbijstandverzekering wordt aangeboden in de vorm van modules, zodat een ieder zelf die rechtsbijstandsverzekering kan afsluiten, die afgestemd is op de persoonlijke situatie.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de keuze voor een van de modules voor een rechtsbijstandsverzekering kan er rekening worden gehouden met de eigen situatie. Wie bijvoorbeeld in loondienst is kan kiezen voor de module Arbeid & Inkomen. Een andere module voor een rechtsbijstandverzekering is de module Consument & Wonen. De modules van de rechtsbijstandverzekering kunnen overigens per verzekeraar in een andere vorm worden aangeboden en een andere benaming hebben, maar de strekking en dekking is veelal gelijk. De vraag of het verstandig is om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, kan bevestigend beantwoord worden. Daarbij kan de inschatting van het ontstaan van een mogelijk conflict in de toekomst worden meegewogen. Personen, die bijvoorbeeld veel van werkgever veranderen, regelmatig verhuizen of dagelijks aan het verkeer deelnemen, maken in verhouding meer kans op het nodig hebben van juridische bijstand, omdat conflicten en geschillen sneller kunnen ontstaan.

Keuze voor een rechtsbijstandsverzekering

Bij de keuze voor een rechtsbijstandsverzekering kan er op een aantal punten gelet worden, zoals welke geschillen onder de dekking vallen en welke niet. Ook is het verstandig om na te kijken of er een overlap is met andere verzekeringen en om na te gaan of de rechtsbijstandverzekering van toepassing is op het hele gezin. Verder is het van belang om na te gaan of er een wachttijd is. Dat betekent dat er pas een beroep op de rechtsbijstandverzekering kan worden gedaan na afloop van de wachttijd ten aanzien van bepaalde conflicten. Bestaande conflicten zijn overigens uitgesloten van de dekking.