Caravanverzekering

Caravanverzekering

Caravanverzekeringen bieden uitgebreide dekkingen voor uiteenlopende kampeermiddelen, zoals voor stacaravans, vouwwagens en caravans. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen, die caravanverzekering in het productaanbod hebben opgenomen, waar bij de dekking net als de hoogte van de verzekeringspremie uiteraard kan verschillen. De basisdekking is over het algemeen gelijk, maar in de aanvullende dekkingen zijn er meerdere variaties mogelijk bij de uiteenlopend verzekeraars.

De meest voordelige caravanverzekeringen

PolisvoorwaardenTourcaravan va.Premie
unive 8 € 12,29 BEREKEN PREMIE
centraalbeheer 8 € 13,69 BEREKEN PREMIE
fbto 8 € 18,94 BEREKEN PREMIE
inshared 10 € 17,15 BEREKEN PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Basisdekking

De basisdekking van caravanverzekeringen bieden een verzekeringsdekking tegen onder meer het ontstaan van schade aan de caravan, vouwwagen of stacaravan als gevolg van storm, diefstal en brand. De verzekeraars bieden verder mogelijkheden om het kampeermiddel aanvullend te verzekeren. De benaming van deze aanvullende dekkingen kan variëren van het aanbieden van modules tot een complete allrisk dekking. Bij alle verzekeraars, die caravanverzekeringen aanbieden, is het dus mogelijk om het kampeermiddel op maat te verzekeren en zelf te bepalen of er risico’s worden uitgesloten of niet. Bij de keuze voor het afsluiten van een verzekering voor de caravan kan er dus met de eigen wensen rekening worden gehouden. Dat kan bijvoorbeeld gaan op het al dan niet aanspraak kunnen maken op vervangend verblijf of de wijze van vergoeding op basis van een aanschafwaarderegeling.

Verzekeringspremie

In elk geval heeft een ieder de mogelijkheid om de verzekeringspremie van verschillende caravanverzekeringen online te berekenen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. De premieberekening kan gedaan worden op grond van de basisdekking, maar ook op basis van een zo compleet mogelijke dekking, waarbij ook de inboedel, accessoires en aanbouwen verzekerd zijn. Meteen na het berekenen van de verzekeringspremie wordt de gelegenheid geboden om één van de caravanverzekeringen online af te sluiten.

Regeling bonus malus

Bij het afsluiten van een autoverzekering komt vaak de bonus/malus regeling voorbij. De term bonus malus komt voort uit het Latijn, waarbij bonus voor het woord goed staat en malus voor slecht. Het systeem bonus/malus bestaat al dertig jaar en is voor het eerst in 1982 ingevoerd. De regeling houdt in dat als een verzekerde geen schade claimt, er een korting op de premie wordt verstrekt. Verzekerden die wel schade claimen moeten dus in verhouding meer premie betalen, omdat er geen korting wordt verstrekt.

 

De bonus/malus regeling wordt in meerdere landen in Europa toegepast, maar de toepassing en uitwerking ervan is niet overal gelijk. Hier zal dan ook het Nederlandse systeem van de bonus/malus regeling worden besproken. Er wordt een korting op de premie door de verzekeraar gegeven als een verzekerde geen schade claimt. De premiekorting kan bij een verzekeraar wel stijgen tot tachtig procent.

Beoordelingen van onze klanten

Meer informatie