Caravanverzekering

Caravanverzekeringen bieden uitgebreide dekkingen voor uiteenlopende kampeermiddelen, zoals voor stacaravans, vouwwagens en caravans. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen, die caravanverzekering in het productaanbod hebben opgenomen, waar bij de dekking net als de hoogte van de verzekeringspremie uiteraard kan verschillen. De basisdekking is over het algemeen gelijk, maar in de aanvullende dekkingen zijn er meerdere variaties mogelijk bij de uiteenlopend verzekeraars.

De meest voordelige caravanverzekeringen

Polisvoorwaarden Tourcaravan va. Premie
anwb 10 € 24,82 BEREKEN PREMIE
anwb 8 € 12,29 BEREKEN PREMIE
8 € 13,69 BEREKEN PREMIE
FBTO 8 € 18,94 BEREKEN PREMIE
FBTO 10 € 17,15 BEREKEN PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Basisdekking

De basisdekking van caravanverzekeringen bieden een verzekeringsdekking tegen onder meer het ontstaan van schade aan de caravan, vouwwagen of stacaravan als gevolg van storm, diefstal en brand. De verzekeraars bieden verder mogelijkheden om het kampeermiddel aanvullend te verzekeren. De benaming van deze aanvullende dekkingen kan variëren van het aanbieden van modules tot een complete allrisk dekking. Bij alle verzekeraars, die caravanverzekeringen aanbieden, is het dus mogelijk om het kampeermiddel op maat te verzekeren en zelf te bepalen of er risico’s worden uitgesloten of niet. Bij de keuze voor het afsluiten van een verzekering voor de caravan kan er dus met de eigen wensen rekening worden gehouden. Dat kan bijvoorbeeld gaan op het al dan niet aanspraak kunnen maken op vervangend verblijf of de wijze van vergoeding op basis van een aanschafwaarderegeling.

Verzekeringspremie

In elk geval heeft een ieder de mogelijkheid om de verzekeringspremie van verschillende caravanverzekeringen online te berekenen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. De premieberekening kan gedaan worden op grond van de basisdekking, maar ook op basis van een zo compleet mogelijke dekking, waarbij ook de inboedel, accessoires en aanbouwen verzekerd zijn. Meteen na het berekenen van de verzekeringspremie wordt de gelegenheid geboden om één van de caravanverzekeringen online af te sluiten.