Europadekking of werelddekking

Europadekking of werelddekking

Bij het afsluiten van een reisverzekering wordt altijd de keuze geboden om de polis geldig in Europa te laten zijn of geldig over de hele wereld. Bij de keuze voor een Europadekking geldt overigens dat ook enkele landen die buiten de grenzen van Europa zijn gelegen onderdeel uitmaken van de dekking. Het is aan te raden om eens na te gaan welke landen onder de Europadekking vallen voordat er een werelddekking wordt afgesloten. Zo is een werelddekking niet nodig als er naar landen wordt gereisd die al onderdeel uitmaken van de dekking Europa. Uiteraard ligt het wel voor de hand om een werelddekking te kiezen op het moment dat er standaard ieder jaar veel buiten Europa wordt gereisd naar overzeese gebieden.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Welke landen vallen onder de Europadekking?

Naast alle landen die tot Europa behoren, geldt dat de reisverzekeraars ook een aantal andere landen onder de dekking laten vallen. Overigens tellen ook de Canarische Eilanden, de Azoren, Turkije, Madeira en de Baltische staten onder de Europadekking. De landen die niet tot Europa behoren, maar wel aan de Middellandse Zee grenzen vallen eveneens onder de dekking Europa. U kunt daarbij denken aan landen als Egypte, Marokko, Israël en Tunesië.

 

Er zijn een aantal verzekeraars die ook andere landen tot de Europadekking rekenen. Het gaat dan om onder meer om Wit Rusland, Moldavië, Oekraïne en het Europese deel van Rusland en voor dat deel wordt de regio tot aan het Oeralgebergte aangemerkt. Het is wel zo dat er in deze landen bijvoorbeeld geen beroep kan worden gedaan op een module als pech onderweg. Er kunnen dus modules zijn uitgesloten. Bij iedere verzekeraar kan worden nagegaan welke landen specifiek tot de Europadekking behoren.

Werelddekking bij reisverzekering

De werelddekking bij de reisverzekering biedt in alle landen van de wereld dekking. Het is zeker aan te raden om na te gaan of de reis of vakantie naar een land gaat die niet onder de Europadekking valt. In dat geval is het uiteraard belangrijk om bij het afsluiten van een reisverzekering de keuze voor een werelddekking te maken.

 

Als er nogal eens wisselende reizen worden gemaakt in Europa en daarbuiten ligt het ook voor de hand om de keuze te maken voor een werelddekking en dan voor een doorlopende reisverzekering te kiezen in plaats van voor een kortlopende verzekering. Bij meerdere reizen of vakanties per jaar is het altijd voordeliger om een doorlopende reisverzekering met Europadekking of werelddekking af te sluiten.

 

De keuze tussen een Europadekking of werelddekking is uiteraard gemakkelijk om te maken, want u weet zelf waarschijnlijk al wel waar de reizen dit jaar heengaan. Overigens zijn er verzekeraars die de gelegenheid bieden om modules aan en uit te zetten. Dat kan ook nog een overweging zijn. In ieder geval is het belangrijk om niet alleen naar de dekking voor Europa of de wereld te kijken, maar ook naar de rest van de voorwaarden van de polis. Het is namelijk niet alleen van belang dat u verzekerd bent, want ook de wijze waarop uw vakanties en reizen zijn verzekerd is belangrijk.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos