Verschillen in premie

Verschillen in premie

Net als bij veel andere verzekeringen het geval is, geldt ook dat er bij de reisverzekering grote verschillen in premie zijn te ontdekken. Alleen de variaties in premies maken het al de moeite waard om een goede vergelijking te maken voordat ergens een reisverzekering wordt afgesloten. In principe zijn de verschillen voor een deel natuurlijk eenvoudig te verklaren en voor een ander deel is er gewoon sprake van concurrentie en verschil in bedrijfsvoering die juist meer of minder kosten met zich meebrengen. Het is zeker belangrijk om inzicht te krijgen in de verschillen in premies van de reisverzekering, zodat deze kennis kan worden gebruikt tijdens het maken van een vergelijking.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Samenstelling dekking reisverzekering

De samenstelling van de dekking van de reisverzekering bepaalt voor een groot deel de hoogte van de premie. Er zijn verzekeraars die veel dekkingen standaard in de reisverzekering hebben opgenomen inclusief bijvoorbeeld een wintersportdekking en een werelddekking. In dat geval ligt de premie voor de basisdekking van de reisverzekering meteen al hoger in vergelijking met een premie voor een reisverzekering die in de basis alleen een bagagedekking en hulpverlening biedt via de alarmcentrale.

 

Andere verzekeraars bieden weer de mogelijkheid om helemaal zelf een reisverzekering samen te stellen. De basisdekking biedt dan een lage premie, maar die loopt natuurlijk op als er voor meerdere aanvullende modules een keuze wordt gemaakt. Het is in ieder geval altijd aan te raden bij het vergelijken van reisverzekeringen om naar het dekkingsgebied te kijken net als naar de hoogte van het eigen risico. Ook de maximale aaneengesloten vakantieduur kan van belang zijn net als de hoogte van de bedragen die maximaal worden vergoed bij schade of diefstal van bagage.

Verzekerde personen

Het aantal verzekerde personen is uiteraard ook van invloed op de hoogte van de premie van de reisverzekering. Een reisverzekering die voor één persoon wordt afgesloten kent een andere hoogte in premie dan een polis voor twee personen of voor het hele gezin. Bij een dekking voor het gezin zijn de kinderen vaak meeverzekerd op de polis als zij thuis wonen of als studerende kinderen worden aangemerkt.

Premie aanvullende modules

Aanvullende modules hebben invloed op de hoogte van de premie. Het is in dat opzicht ook aan te raden om te kijken welke dekkingen zinvol zijn en welke niet. Als men altijd in Europa reist en op vakantie gaat, dan is een werelddekking niet nodig. Als er dan wel voor een werelddekking wordt gekozen, dan wordt in principe te veel premie betaalt voor een dekking die niet nodig is. Datzelfde geldt voor mensen die nooit op wintersport gaan, maar wel een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten.

 

Op de websites van verzekeraars staat doorgaans uitgebreide informatie vermeld over de aanvullende modules. Deze kunnen aandachtig worden doorgenomen om te bepalen of een module wel of niet nodig is of dat deze als overbodig kan worden beschouwd. Als veel dekkingen niet nodig zijn, is het bijvoorbeeld handiger om niet voor een reisverzekering te kiezen die veel dekkingen als basisdekking heeft opgenomen.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos