De beste tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

De beste tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

Maak gebruik van de beste tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering, waarmee het hele jaar door dekking wordt geboden tijdens vakanties, stedentrips, weekendjes weg en andere korte of lange reizen. Ga verzekerd op reis om financiële schade als gevolg van diefstal of verlies van bagage en waardevolle spullen vergoed te krijgen en niet zelf voor de schade op te draaien. De onderstaande tips kunnen gebruikt worden om de ideale doorlopende reisverzekering direct online af te sluiten.

De meest

voordelige reisverzekeringen

Bagage verzekerd bedragPremie p/mPremie
anwb € 5.000,00 € 1,39 PREMIE
anwb € 1.000,00 € 1,75 PREMIE
anwb € 2.000,00 € 1,33 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 3,34 PREMIE
anwb € 3.500,00 € 1,87 PREMIE
anwb € 2.500,00 € 2,23 PREMIE
anwb € 3.000,00 € 2,37 PREMIE
anwb € 5.000,00 € 1,92 PREMIE

Profiteer van het voordeel van een doorlopende reisverzekering

Het directe voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat er niet voor ieder weekendje weg, stedentrip of vakantie weer opnieuw een polis moet worden afgesloten. Een doorlopende verzekering voorkomt dat men vergeet om voor vertrek nog een reisverzekering af te sluiten en zo kan men altijd verzekerd op reis gaan. Bovendien is het voordeliger om doorlopend verzekerd te zijn, want in verhouding betaalt men dan minder premie in vergelijking met het meerdere keren afsluiten van een kortlopende reisverzekering.

Twee keer weg? Neem dan een doorlopende reisverzekering

Wie twee keer weg gaat per jaar, zoals een weekendje weg en een vakantie is voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Voor gezinnen geldt zelfs dat het al voordeliger is om doorlopend verzekerd te zijn bij een aaneengesloten vakantie van minimaal twee weken.

Stem de dekking af op de bestemming

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het verstandig om na te gaan of een dekking voor landen in Europa voldoende is of dat er beter voor een werelddekking kan worden gekozen. De dekking kan dan ook afgestemd worden op de bestemming. Wie wel eens buiten Europa op vakantie gaat, kan bijvoorbeeld voor de werelddekking kiezen. De dekking in Europa is geldig voor alle landen in Europa.

Sluit op tijd een doorlopende reisverzekering af

Het is verstandig om op tijd een doorlopende reisverzekering af te sluiten en niet tot een paar dagen voor vertrek te wachten. Door de tijd te nemen, kan er namelijk een goede vergelijking worden gemaakt tussen de verschillende aanbieders van doorlopende reisverzekering en kan er aandacht worden besteed aan de verschillen in de dekkingen en premies.

Tel vakanties in Nederland ook mee

Bij de keuze voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering is het raadzaam om ook te kijken naar de vakanties of weekendjes weg die in Nederland worden doorgebracht. Het kan dan ineens voordeliger zijn om inderdaad een doorlopende reisverzekering af te sluiten doordat de polis ook geldig kan zijn in Nederland.

Bespaar geld op de premie van de doorlopende reisverzekering

Het spreekt voor zich dat het maken van een vergelijking van de beschikbare doorlopende reisverzekeringen geld kan besparen, maar er kan ook nog op een andere manier geld op de premie van de polis worden bespaard. Zo kan de verzekerde ervoor kiezen om de premie voor een verzekeringsjaar in één keer te betalen. De meeste verzekeraars bieden bij een jaarbetaling van de premie een aantrekkelijke korting op het totaalbedrag en dat levert direct een besparing op. Verder kan er gekeken worden naar de toepassing van een pakketkorting indien er bij eenzelfde verzekeraar meerdere verzekeringen worden afgesloten. Zorg er ook voor dat er geen overlapping bestaat met andere bestaande verzekeringen. Voor het afsluiten van een module medische kosten bij een doorlopende reisverzekering kan er bijvoorbeeld eerst gekeken worden of er sprake is van een dergelijke dekking in de bestaande aanvullende zorgverzekering.

Overweeg een annuleringsverzekering af te sluiten

Het is in elk geval verstandig om te overwegen of het de moeite waard is om bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten. In dat geval worden de kosten van de reis vergoed als de vakantie om in de polis genoemde redenen niet door kan gaan of als de reis om een van de betreffende redenen vroegtijdig afgebroken moet worden. Het kan in elk geval de moeite waard zijn bij dure reizen een annuleringsverzekering af te sluiten.

Let op het eigen risico

Bij het vergelijken van de doorlopende reisverzekeringen is het de moeite waard om met het eigen risico van de polis rekening te houden. Daarbij kan onder meer op de hoogte van het eigen risico worden gelet. Er zijn verzekeraars die de doorlopende reisverzekering zonder eigen risico aanbieden en bij andere verzekeraars kan weer een keuze worden gemaakt om wel of geen eigen risico te nemen.

Speciale verzekering voor lange reizen

Het is belangrijk om de voorwaarden van een doorlopende reisverzekering goed door te nemen, want in specifieke situaties kan het zo zijn dat de dekking niet meer van toepassing is. Wie bijvoorbeeld een wereldreis gaat maken, dient daarvoor een aparte verzekering af te sluiten, want een doorlopende reisverzekering biedt veelal maar dekking voor vakanties die een maximaal aantal aaneengesloten dagen kennen.

Denk aan de dekking medische kosten

Zoals hierboven al eerder is aangegeven, kan het verstandig zijn om een module medische kosten af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering. Dat is vooral aan te raden als er bijvoorbeeld sprake is van een basisverzekering. De Nederlandse zorgpolis voorziet namelijk niet in een vergoeding voor alle gemaakte medische kosten in het buitenland, want de vergoeding wordt verstrekt op basis van de maatstaven zoals deze in Nederland gehanteerd worden.

Populaire reisverzekeringen

Nieuws

  • Inshared heeft zoals de verzekeraar zelf laat weten een spiksplinternieuwe reisverzekering beschikbaar voor iedereen die goed verzekerd op reis wil gaan en van een onbezorgde vakantie wil ge

Beoordelingen van onze klanten

Andere varianten

reisverzekering
★★★★☆
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Debby

Standaard dekking

reisverzekering
★★★★☆
De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.
- Florine Veldman

Snelle service

reisverzekering
★★★★★
De Nationale beschikt over een eigen alarmcentrale. Bij het afsluiten kan er bij calamiteiten gedurende 24 uur per dag en zeven dagen in de week een beroep worden gedaan op de alarmcentrale. Daarbij wordt er op een professionele wijze hulp verleend aan de verzekerde.
- Koos