Aegon opstalverzekering

Uitgebreide dekking

Prima service

Garantie tegen onderverzekering

Scherp geprijsd

Schade online melden

Aegon opstalverzekering

De Aegon opstalverzekering is een uitgebreide verzekering en men is bij deze verzekeraar verzekerd van een goede service. Er valt veel onder de dekking van de opstalverzekering en bovendien wordt er garantie tegen onderverzekering boden. Dat betekent dat de verzekerde geen rekening hoeft te houden met een mogelijke onderverzekering van de woning. Zo zullen altijd de daadwerkelijke kosten worden vergoed en dat is ook van toepassing als blijkt dat het verzekerd bedrag van de Aegon opstalverzekering lager is.

Uitgebreide dekking

Een uitgebreide dekking biedt de Aegon opstalverzekering voor uiteenlopende schadegebeurtenissen. Er zijn veel oorzaken te bekenden die schade aan de opstal kunnen veroorzaken, waarbij een aantal gebeurtenissen standaard onder de reikwijdte van de dekking vallen. Zo is het woonhuis tegen schade verzekerd als er brand ontstaat, maar ook indien een storm er bijvoorbeeld voor zorgt dat er een boom op het dak van het huis valt. Blikseminslag valt net als storm onder de dekking en ook een ontploffing die tot schade leidt, valt onder de opstalverzekering.

Er zijn nog een aantal gebeurtenissen waarbij schade aan het woonhuis is verzekerd, zoals indien er een aanrijding plaatsvindt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als een automobilist de macht over het stuur verliest en tegen de gevel van de woning tot stilstand komt. Dan zijn er nog gebeurtenissen als vandalisme en inbraak die ook tot hoge kosten kunnen leiden. Deze voorvallen worden eveneens gedekt vanuit de Aegon opstalverzekering.

Er zijn ook zaken die niet leiden tot een vergoeding vanuit de opstalverzekering. Als de schade bijvoorbeeld ontstaat door het slechte onderhoud aan het woonhuis of als de regen binnen is gekomen door een raam dat open heeft gestaan. Zo zijn er meerdere situaties die niet tot een schadevergoeding leiden. Een compleet overzicht hiervan is te vinden op de website van Aegon.

Vergoeding van schade

Op het moment dat er schade ontstaat door een gebeurtenis die onder de dekking van de Aegon opstalverzekering valt, dan komen de kosten voor een vergoeding in aanmerking. De schade kan gelijk gemeld worden door van het online schadeformulier gebruik te maken.

Om de herbouwwaarde van de woning te kunnen vaststellen, zal deze eerst berekend moeten worden. Daarvoor kan er gebruik worden gemaakt van de Aegon herbouwwaardemeter. Indien het bedrag uit de berekening wordt overgenomen als herbouwwaarde voor de opstalverzekering dan wordt er direct garantie geboden tegen onderverzekering. In de praktijk betekent garantie tegen onderverzekering dat de volledige schade aan de woning wordt vergoed. Zelfs als de herbouwwaarde hoger blijkt te zijn dan het in de polis opgenomen verzekerd bedrag.

Schade aan vloeren en de fundering is verzekerd net als waterschade. Aegon zal het lek laten opsporen en de kosten vergoeden. Wie tijdelijk niet in het eigen huis kan wonen, kan bovendien rekenen op een vergoeding van de kosten voor vervangende woonruimte. De Aegon opstalverzekering kan online worden afgesloten nadat de premie is berekend.

Beoordeling van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk