Autoverzekering jongeren

Autoverzekering jongeren

Jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald en een eigen auto willen kopen, zullen ook op zoek moeten gaan naar een geschikte autoverzekering. Jongeren hebben over het algemeen minder geld te besteden en daarom is het belangrijk om zo goedkoop mogelijk een autoverzekering jongeren af te sluiten. Er zijn diverse verzekeraars, die voor jongeren speciale autoverzekeringen in het aanbod van verzekeringen hebben opgenomen.

Verzekeraars vinden dat jonge bestuurders een groter risico vormen op de weg en dat maakt het lastiger om een goedkope autoverzekering af te sluiten. Het risico is erin gelegen, dat jongeren vaker met de auto betrokken zijn bij verkeersongelukken. Dat is niet alleen een veronderstelling, maar aantoonbaar aan de hand van statistieken. Hierdoor stellen de verzekeraars de premie voor een autoverzekering jongeren dan ook hoger vast.

Gelukkig zijn er wel een aantal verzekeringsmaatschappijen, die voor jongeren speciale autoverzekeringen beschikbaar hebben. Ook dan geldt nog wel dat de premie wat hoger uitvalt, maar toch lager dan bij andere verzekeraars. De autoverzekering jongeren wordt over het algemeen afgesloten door jongeren in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 24 jaar.

De meest voordelige autoverzekeringen

Klant cijferPrijs v.a.Premie
OHRA 9 € 49,35 PREMIE
unive 8 € 57,21 PREMIE
fbto 8.5 € 50,49 PREMIE
UnitedConsumers 8.5 € 50,49 PREMIE
aegon 8 € 55,98 PREMIE
CBA 8.9 € 44,42 PREMIE
HEMA 8.4 € 46,34 PREMIE
AutoWeek 8.1 € 54,10 PREMIE
ditzo 8.1 € 54,10 PREMIE
Inshared 8.3 € 52,10 PREMIE

Goedkope autoverzekering voor jongeren

De verzekeringspremie valt voor jongeren hoger uit dan bij een bestuurder van middelbare leeftijd. De hoogte van de premie wordt onder meer vastgesteld op basis van het risico. Jongere bestuurders zijn logischerwijs minder ervaren bestuurders, waardoor statistisch gezien de kans op het veroorzaken van schade groter is. Een goedkope autoverzekering voor jongeren kan gevonden worden door de verzekeringspremie bij meerdere aanbieders te vergelijken.

Op eigen naam zetten

Het is belangrijk voor jongeren dat zij zelf een autoverzekering afsluiten en deze bijvoorbeeld niet op naam van de ouders zetten om zo een lagere premie te betalen. Dat brengt namelijk grote risico’s met zich mee en zelfs dusdanig dat verzekeraars uiteindelijk kunnen weigeren om schade te betalen. Dat kan namelijk het geval zijn als de autoverzekering op naam van de ouders staat en de jongere als regelmatige bestuurder wordt aangemerkt.

Een hogere premie van de autoverzekering jongeren betalen is niet voor onbepaalde tijd, want naarmate de leeftijd stijgt, zal de premie dalen. Door de verzekering op eigen naam te zetten, kunnen er schadevrije jaren worden opgebouwd en daardoor zal de premie dalen.

Het is altijd handig om premies van autoverzekeringen voor jongeren met elkaar te vergelijken. Op die manier kan er zeker geld bespaard worden op de verzekeringspremie. Zeker bij jongerenverzekeringen zijn de premieverschillen groot te noemen. Neem dus de tijd om een goede vergelijking te maken.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk