Dekking pechhulp

Dekking pechhulp

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunnen er altijd aanvullende dekkingen worden gekozen, zoals de dekking pechhulp. Met deze dekking kan de verzekerde altijd een beroep doen op de verzekeraar om hulp te krijgen bij pech met de auto.

Pechhulp autoverzekering

Bij pechhulp zal er altijd getracht worden om ter plaatse de auto te repareren. Indien dat niet mogelijk is, dan zal de auto naar een garage worden gebracht, waarbij eventueel vervangend vervoer mogelijk is.

Pechhulp in het buitenland

Pech met de auto in het buitenland is bijzonder vervelend, maar indien de pechhulp ook dekking biedt in het buitenland, kan er hulp worden geboden. Of er hulp wordt geboden in het buitenland is dus wel afhankelijk van het dekkingsgebied. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen voor pechhulp in Nederland te kiezen. Verder worden er opties geboden om ook in de eigen woonplaats verzekerd te zijn van pechhulp.

Pechhulp

Wie de voorkeur geeft aan de dekking pechhulp kan bij het afsluiten van een autoverzekering daar rekening mee houden door de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Er zijn meerdere verzekeraars die bijvoorbeeld de dekking pechhulp al standaard in een cascoverzekering opgenomen hebben. In dat geval hoeft er natuurlijk geen extra verzekering voor pechhulp te worden afgesloten. Dat bespaart uiteraard weer kosten. Het is wel belangrijk om op de voorwaarden van pechhulp te letten bij de keuze voor deze dekking of verzekering.

Alternatieve opties

Het is niet altijd nodig om de dekking voor pechhulp bij de autoverzekering af te sluiten. Er zijn namelijk ook alternatieve opties beschikbaar, waarvan de meest bekende optie ongetwijfeld die van de Wegenwacht is. Naast de Wegenwacht zijn er tegenwoordig nog meer opties, zoals die van Bovag Pechhulp. Mondial Assistance en Route Mobiel. Het is raadzaam om alle opties en ook die van de dekking pechhulp bij de autoverzekering te vergelijken om zo bij de beste dekking en de laagste premie uit te komen.

De keuze voor de dekking van pechhulp bij een autoverzekering of via een andere weg is natuurlijk zeer persoonlijk. Het is in elk geval aan te bevelen om te kijken op de autoverzekering een dergelijke dekking biedt, zodat de pechhulp niet bijvoorbeeld dubbel wordt verzekerd bij de Wegenwacht.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk