Inzittendenverzekering

Inzittendenverzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is voor autobezitters een plicht om af te sluiten. Naast de verplichte wa dekking zijn er nog enorm veel andere mogelijkheden om risico’s onder de dekking van een verzekering te brengen, zoals de inzittendenverzekering.

 

Dagelijks gebeuren er ongelukken op de weg met auto’s. Het blijft niet altijd alleen bij blikschade, maar er vallen ook gewonden. Er overlijden ook mensen net als dat er mensen zijn die blijvend invalide raken. Daar wordt geen dekking voor geboden op grond van de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Een inzittendenverzekering biedt daar wel dekking voor als er sprake is van het overlijden van de bestuurder of inzittenden of als er sprake is van blijvende invaliditeit. Er kan overigens wel een onderscheid gemaakt worden tussen een ongevallen inzittendenverzekering en een schade inzittendenverzekering.

Ongevallen inzittendenverzekering

De OVI is de ongevallen inzittendenverzekering en keert bij overlijden of blijvende invaliditeit een vast bedrag uit aan de bestuurder of inzittenden. Per verzekeraar kan de hoogte van de uitkering verschillen, maar de bedragen liggen meestal tussen 10.000 euro en 20.000 euro bij overlijden en tussen de 20.000 euro en 50.000 euro bij blijvende invaliditeit.

Schade inzittendenverzekering

De SVI is de schade inzittendenverzekering en deze polis biedt dekking aan de daadwerkelijk geleden schade van de bestuurder of passagier. Er volgt dus geen standaard uitkering. Er wordt zowel een vergoeding geboden voor letselschade als voor zaakschade. Dat betreft goederen die in de auto worden vervoerd. Het te vergoeden bedrag kan aanzienlijk hoger liggen dan bij een ongevallen inzittendenverzekering en wel oplopen tot 1 miljoen euro.

Inzittendenverzekering afsluiten

Wie zelf schuldig is aan een ongeluk kan baat hebben bij een van de inzittendenverzekeringen. De schuldvraag is bij deze verzekeringen namelijk niet relevant en dat is bij een wa verzekering wel anders. Het is dan ook zeker het overwegen waard om een inzittendenverzekering af te sluiten.

Wie het afsluiten van een inzittendenverzekering onzin vindt, moet even rekening houden met de financiële gevolgen bij blijvende invaliditeit of bij overlijden voor de nabestaanden.

Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk