Verzekering oversluiten

Verzekering oversluiten

Wie het nieuws volgt zal het regelmatig opvallen, dat er vaak gesproken wordt over grote verschillen in premies bij autoverzekeringen. Door een autoverzekering oversluiten kan in voorkomende gevallen wel honderd euro per jaar bespaard worden op de premie. Wie ook denkt te veel te betalen voor de verzekering, kan kijken of een autoverzekering oversluiten naar een goedkopere verzekeraar voordeliger is. Het overstappen naar een andere verzekeraar is minder moeilijk dan men denkt als er maar een aantal stappen worden doorlopen.

De meest voordelige autoverzekeringen

Klant cijferPrijs v.a.Premie
OHRA 9 € 49,35 PREMIE
unive 8 € 57,21 PREMIE
fbto 8.5 € 50,49 PREMIE
UnitedConsumers 8.5 € 50,49 PREMIE
aegon 8 € 55,98 PREMIE
CBA 8.9 € 44,42 PREMIE
HEMA 8.4 € 46,34 PREMIE
AutoWeek 8.1 € 54,10 PREMIE
ditzo 8.1 € 54,10 PREMIE
Inshared 8.3 € 52,10 PREMIE

Overstappen

Het overstappen naar een andere verzekeraar is onder meer mogelijk indien de volgende situaties van toepassing zijn:

  • Eigen auto is verkocht en de verzekering wordt stopgezet. Bij het kopen van een andere auto kan een nieuwe autoverzekering worden afgesloten.
  • De verzekeraar brengt tussentijds wijzigingen aan in de premie van de autoverzekering. De autoverzekering oversluiten is dan toegestaan.
  • Houd rekening met de opzegtermijn en stap over naar een andere verzekeraar op het moment dat het is toegestaan.

Overstapservice

Maak gebruik van de overstapservice van de nieuwe verzekeraar bij een autoverzekering oversluiten. Deze service wordt vaak gratis aangeboden en er hoeft verder zelf weinig voor gedaan te worden. De bestaande verzekering al door de nieuwe verzekeraar opgezegd worden.

Dekking bepalen

Bij een autoverzekering oversluiten moet eerst de dekking van de polis bepaald worden. Er kunnen drie typen dekkingen onderscheiden worden, zoals de wettelijke aansprakelijkheid, die verplicht is voor eigenaren van voertuigen. De beperkt casco dekking is meer uitgebreid en dekt ook de schade die is veroorzaakt door bijvoorbeeld joyriding, brand of diefstal. Auto´s met een leeftijd tussen de vier en acht jaar kunnen prima met deze polis verzekerd worden. Voor nieuwe auto´s wordt vrijwel altijd een all risk polis afgesloten, omdat daarbij ook schade door eigen toedoen wordt gedekt en de nieuwwaarde vergoed kan worden.

Premies vergelijken

Voor een autoverzekering oversluiten wordt altijd geadviseerd om eerst naar de premies bij verschillende verzekeraars te kijken. Ook de voorwaarden moeten daarin meegenomen worden en zeker als er een andere dekking wordt gekozen dan die van de huidige polis.

Schadevrije jaren

Een autoverzekering oversluiten is natuurlijk extra voordelig als de schadevrije jaren worden meegenomen. Bij de huidige verzekeraar kan het aantal schadevrije jaren eenvoudig worden opgevraagd. Het aantal schadevrije jaren zelf uitrekenen kan ook, waarbij het totaal van aaneengesloten verzekerde jaren zonder geclaimde schade opgeteld kan worden. Bij een schadegebeurtenis is er vaak sprake in terugval van schadevrije jaren en dat zijn er gemiddeld genomen vaak drie. Er zijn overigens ook verzekeraars die de premie niet zullen verhogen als er één keer per jaar schade wordt geclaimd. Overigens kan via een formulier van Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars tegen betaling het aantal schadevrije jaren worden opgevraagd,

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering oversluiten betekent in de praktijk dat de oude polis wordt opgezegd en dat er een nieuwe polis bij een andere verzekeraar wordt afgesloten. Na afloop van het eerste verzekeringsjaar geldt er een opzegtermijn van een maand, maar dat kan wel per autoverzekeraar anders zijn. Kijk dus altijd de polis na voor wat betreft het rekening houden met de opzegtermijn.

Beoordelingen van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou