Verzekering oversluiten

Wie het nieuws volgt zal het regelmatig opvallen, dat er vaak gesproken wordt over grote verschillen in premies bij autoverzekeringen. Door een autoverzekering oversluiten kan in voorkomende gevallen wel honderd euro per jaar bespaard worden op de premie. Wie ook denkt te veel te betalen voor de verzekering, kan kijken of een autoverzekering oversluiten naar een goedkopere verzekeraar voordeliger is. Het overstappen naar een andere verzekeraar is minder moeilijk dan men denkt als er maar een aantal stappen worden doorlopen.

De meest voordelige autoverzekeringen

Klant cijferPrijs v.a.Premie
OHRA 9 € 49,35 PREMIE
unive 8 € 57,21 PREMIE
fbto 8.5 € 50,49 PREMIE
UnitedConsumers 8.5 € 50,49 PREMIE
aegon 8 € 55,98 PREMIE
CBA 8.9 € 44,42 PREMIE
HEMA 8.4 € 46,34 PREMIE
AutoWeek 8.1 € 54,10 PREMIE
ditzo 8.1 € 54,10 PREMIE
Inshared 8.3 € 52,10 PREMIE

Overstappen

Het overstappen naar een andere verzekeraar is onder meer mogelijk indien de volgende situaties van toepassing zijn:

  • Eigen auto is verkocht en de verzekering wordt stopgezet. Bij het kopen van een andere auto kan een nieuwe autoverzekering worden afgesloten.
  • De verzekeraar brengt tussentijds wijzigingen aan in de premie van de autoverzekering. De autoverzekering oversluiten is dan toegestaan.
  • Houd rekening met de opzegtermijn en stap over naar een andere verzekeraar op het moment dat het is toegestaan.

Overstapservice

Maak gebruik van de overstapservice van de nieuwe verzekeraar bij een autoverzekering oversluiten. Deze service wordt vaak gratis aangeboden en er hoeft verder zelf weinig voor gedaan te worden. De bestaande verzekering al door de nieuwe verzekeraar opgezegd worden.

Dekking bepalen

Bij een autoverzekering oversluiten moet eerst de dekking van de polis bepaald worden. Er kunnen drie typen dekkingen onderscheiden worden, zoals de wettelijke aansprakelijkheid, die verplicht is voor eigenaren van voertuigen. De beperkt casco dekking is meer uitgebreid en dekt ook de schade die is veroorzaakt door bijvoorbeeld joyriding, brand of diefstal. Auto´s met een leeftijd tussen de vier en acht jaar kunnen prima met deze polis verzekerd worden. Voor nieuwe auto´s wordt vrijwel altijd een all risk polis afgesloten, omdat daarbij ook schade door eigen toedoen wordt gedekt en de nieuwwaarde vergoed kan worden.

Premies vergelijken

Voor een autoverzekering oversluiten wordt altijd geadviseerd om eerst naar de premies bij verschillende verzekeraars te kijken. Ook de voorwaarden moeten daarin meegenomen worden en zeker als er een andere dekking wordt gekozen dan die van de huidige polis.

Schadevrije jaren

Een autoverzekering oversluiten is natuurlijk extra voordelig als de schadevrije jaren worden meegenomen. Bij de huidige verzekeraar kan het aantal schadevrije jaren eenvoudig worden opgevraagd. Het aantal schadevrije jaren zelf uitrekenen kan ook, waarbij het totaal van aaneengesloten verzekerde jaren zonder geclaimde schade opgeteld kan worden. Bij een schadegebeurtenis is er vaak sprake in terugval van schadevrije jaren en dat zijn er gemiddeld genomen vaak drie. Er zijn overigens ook verzekeraars die de premie niet zullen verhogen als er één keer per jaar schade wordt geclaimd. Overigens kan via een formulier van Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars tegen betaling het aantal schadevrije jaren worden opgevraagd,

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering oversluiten betekent in de praktijk dat de oude polis wordt opgezegd en dat er een nieuwe polis bij een andere verzekeraar wordt afgesloten. Na afloop van het eerste verzekeringsjaar geldt er een opzegtermijn van een maand, maar dat kan wel per autoverzekeraar anders zijn. Kijk dus altijd de polis na voor wat betreft het rekening houden met de opzegtermijn.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.