Autoverzekering beëindigen

Autoverzekering beëindigen

Op het moment dat een auto verkocht wordt, gestolen is of de voorkeur naar een andere verzekeraar uitgaat, zal de autoverzekering moeten worden beëindigd. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een autoverzekering te beëindigen.

Er zijn drie mogelijkheden om de autoverzekering te beëindigen, waarbij het altijd aangeraden wordt om het opzeggen schriftelijk en bij voorkeur aangetekend te doen. Indien de auto verkocht is, moet er bovendien een kopie van het vrijwaringbewijs worden meegezonden.

De meest voordelige autoverzekeringen

Klant cijferPrijs v.a.Premie
OHRA 9 € 49,35 PREMIE
unive 8 € 57,21 PREMIE
fbto 8.5 € 50,49 PREMIE
UnitedConsumers 8.5 € 50,49 PREMIE
aegon 8 € 55,98 PREMIE
CBA 8.9 € 44,42 PREMIE
HEMA 8.4 € 46,34 PREMIE
AutoWeek 8.1 € 54,10 PREMIE
ditzo 8.1 € 54,10 PREMIE
Inshared 8.3 € 52,10 PREMIE

Verkoop of sloop

Bij verkoop of sloop van de auto kan de verzekering schriftelijk worden opgezegd inclusief een kopie van het vrijwaringbewijs. Dit bewijs wordt standaard verstrekt bij het overschrijven op een andere naam van de auto en bij de sloop van een auto. Met dit bewijs kan worden aangetoond dat de auto niet meer in eigen bezit is en het kenteken dus niet meer op de eigen naam geregistreerd staat. Bewaar het papier zorgvuldig en stuur binnen dertig dagen een kopie ervan naar de verzekeraar. Op die manier wordt de autoverzekering in elk geval zo snel mogelijk beëindigd.

Autoverzekering schorsen

Het behoort tot de mogelijkheden om de autoverzekering te schorsen, waarbij de polis als het ware in de pauzestand terecht zal komen en er geen premie in rekening wordt gebracht. Bij het opschorten van een autoverzekering, kunnen de schadevrije jaren tot een periode van drie jaar blijven staan.

Wijziging in premie of voorwaarden

Een autoverzekering kan direct worden opgezegd als de verzekeraar nieuwe voorwaarden heeft opgesteld of een wijziging in de premie heeft aangebracht. In dat geval kan de verzekering binnen dertig dagen worden opgezegd. Verzekeraars behouden zich altijd het recht voor om tussentijds premiewijzigingen door te voeren en als dat gebeurt, heeft de verzekerde het recht om de autoverzekering op te zeggen.

Opzeggen en overstappen

Tegenwoordig mogen autoverzekeringen na het eerste verzekeringsjaar niet meer voor eenzelfde periode stilzwijgend worden verlengd. De verzekering zal wel doorlopen, maar de verzekerde heeft na het eerste premiejaar de mogelijkheid om op elk gewenst moment de autoverzekering op te zeggen. Er moet dan uiteraard wel rekening met de opzegtermijn worden gehouden. De meeste verzekeraars hanteren een opzegtermijn van een maand.

Indien de wens bestaat om de autoverzekering in het eerste verzekeringsjaar te beëindigen gelden er andere voorwaarden. Dat kan bijvoorbeeld alleen als de premie of voorwaarden tussentijds wijzigen. Wie wil overstappen naar een andere verzekeraar en daarbij hulp wil, kan gebruikmaken van de overstapservice, die door meerdere verzekeraars wordt aangeboden.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk