Auto en schade

Auto en schade

Een ongeluk met de auto kan iedereen overkomen. De wegen in Nederland worden steeds drukker en ook bij het parkeren op een parkeerplaats of in straten moet er altijd uitgekeken worden. Een ongeluk met de auto is altijd vervelend, maar kost vaak ook nog eens geld. Niet alle schade aan de auto komt altijd voor een vergoeding in aanmerking en het is ook niet mogelijk om de schade altijd op een derde te verhalen. Daar komt ook nog eens bij dat het claimen van schade aan de auto gevolgen kan hebben voor de no-claimkorting.

Aangifte bij schade aan auto

Wie schade aan een auto van een ander heeft veroorzaakt of zelf met de auto schade heeft opgelopen, kan beter meteen maar het schadeformulier invullen. Let er wel op dat de andere partij het schadeformulier ook invult en er door beide partijen een handtekening onder wordt gezet.

De politie zal als het blikschade aan de auto betreft lang niet in alle gevallen erbij komen. Alleen indien er gewonden zijn gevallen, zal de politie zeker ter plaatse komen.

Lees meer

Schadeclaim indienen

Na het invullen van het schadeformulier kan er direct verzending plaatsvinden naar de verzekeraar, die de schadeclaim in behandeling zal nemen. Alle partijen willen natuurlijk dat de schadeclaim zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Daar kan een bijdrage aan geleverd worden door de informatie zo veel mogelijk te verstrekken.

 

De verzekeraar beoordeelt de aansprakelijkheid van de schade. Indien blijkt dat de andere partij verantwoordelijk is, dan zal de schade op de tegenpartij verhaald worden.

Lees meer

Lichte schade

Bij een lichte schade aan de auto is het de moeite waard om te overwegen zelf voor de schade op te draaien. Bij twijfel kan de verzekeraar berekenen wat de gevolgen zouden zijn voor de schadevrije jaren en de hoogte van de premie als er schade wordt geclaimd.

Bij het indienen van een schadeclaim en een groot aantal schadevrije jaren moet er met een terugval rekening worden gehouden van ongeveer drie schadevrije jaren. Dat scheelt enorm, want de premie zal stijgen. De hoogte van het bedrag dat gepaard gaat met de claim maakt

Lees meer

Populaire autoverzekeringen

Nieuws

  • Nu een Unive autoverzekering afsluiten, betekent dat er gratis een Victor Veilig wordt ontvangen. Eerder werd al bericht dat deze grote verzekeraar in het kader van veilig verkeer al een sam

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk