OHRA opstalverzekeringen

De Ohra opstalverzekering is een woonhuisverzekering waarbij er dekking wordt geboden voor schade die aan de woning wordt veroorzaakt. De woning wordt in dat opzicht als de opstal beschouwd. Aan woningeigenaren wordt aangeraden de opstal te verzekeren, waarbij er voor deze verzekering overigens een verplichting geldt als er nog een hypotheek op het huis rust. Bij de Ohra opstalverzekering wordt er keuze uit twee dekkingen geboden. Er kan voor de extra uitgebreide dekking of voor de meest complete dekking worden gekozen.

Extra uitgebreide of meest complete dekking

Met de extra uitgebreide Ohra opstalverzekering is de woning uitstekend verzekerd tegen veel voorkomende schadesituaties. Daarbij kan er onder meer gedacht worden aan kortsluiting, storm, blikseminslag, brand of zware regenval. De meest complete dekking is nog uitgebreider en kent extra dekkingen, zoals een vergoeding voor schade die per ongeluk door eigen toedoen is ontstaan. Bijvoorbeeld als er een stoel omvalt, waardoor de muur schade oploopt.

De all risk dekking is als het ware een extra dekking die op de Ohra opstalverzekering kan worden afgesloten. De opstal kan beschouwd worden als alle zaken aan een huis die niet verwijderd kunnen worden zonder schade te veroorzaken. Daartoe behoren onder meer een raamkozijn en een trap.

Garantie voor onderverzekering

Bij het afsluiten van een Ohra opstalverzekering is er sprake van garantie voor onderverzekering. Er wordt een volledige garantie geboden ten daarbij geldt er voor deze garantie geen maximum verzekerd bedrag. De voorwaarden voor de garantie voor onderverzekering zijn op de website van Ohra na te lezen.

Lagere premie bij vrijwillige eigen risico

Bij de Ohra opstalverzekering is er standaard geen sprake van een eigen risico met uitzondering van schade aan de woning die door een storm wordt veroorzaakt. Het eigen risico voor stormschade is vastgesteld op een bedrag van 225 euro. Het is wel mogelijk om voor een vrijwillig eigen risico te kiezen. Dat heeft invloed op de premie van de Ohra opstalverzekering die lager zal uitpakken.

Er wordt standaard een korting van 7,5 procent op de premie van de opstalverzekering gegeven indien er wordt gekozen voor een vrijwillig eigen risico van 250 euro. De korting op de premie bedraagt 15 procent korting als er gekozen wordt voor een vrijwillig eigen risico van 500 euro. Indien er schade ontstaat aan de woning dan zal de verzekerde bij een vrijwillig eigen risico het betreffende bedrag zelf moeten betalen. Bij de keuze voor een vrijwillig eigen risico zal het eigen risico bij stormschade komen te vervallen.

Bij het afsluiten van een Ohra opstalverzekering dient er een herbouwwaarde van de woning vastgesteld te worden. Dat hoeft slechts alleen bij aanvang van de verzekering te gebeuren en niet zoals bij andere verzekeraars wel het geval kan zijn, meerdere keren gedaan te worden. Uiteraard is het wel belangrijk om bij een verbouwing die waardeverhogend werkt een wijziging door te geven.

U kunt de premie voor de Ohra opstalverzekering online berekenen en de polis daarna gelijk afsluiten.

Beoordeling van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.