Camper verzekeren

Camper verzekeren

Wie een camper heeft en deze regelmatig gebruikt om op vakantie te gaan, wil de camper natuurlijk goed verzekeren. De verzekeraars hebben voor deze mobiel vakantiewoningen en speciale camperverzekering beschikbaar. Een camperverzekering wordt ook wel aangeboden als kampeerautoverzekering met eenzelfde strekking en dekking.

Een camper wordt beschouwd als een motorrijtuig en valt om die reden onder de WAM, zodat er een verplichting bestaat een wa verzekering af te sluiten. Mocht er dan met de camper schade toegebracht worden aan een ander, dan wordt die schade vanuit de wa verzekering gedekt. Schade aan de eigen camper valt daar echter buiten.

Beperkt casco camperverzekering

Naast de wa dekking bieden verzekeraars ook de mogelijkheid om een beperkt casco camperverzekering af te sluiten. Daarmee wordt ook schade aan de eigen camper vergoed, die ontstaan is als gevolg van een krachtige storm, brand en bijvoorbeeld diefstal van de camper.

All risk camperverzekering

De meest uitgebreide dekking kan verkregen worden door een all risk camperverzekering af te sluiten. De dekking is dan uitgebreider dan bij een beperkt casco dekking en zal ook voorzien in een schadevergoeding als de schade aan de camper door toedoen van de bestuurder is ontstaan, zoals door van de weg te raken. Bij een all risk kampeerautoverzekering is de inboedel over het algemeen meeverzekerd.

Goedkoopste camperverzekering

De goedkoopste camperverzekering is de polis met een wa dekking, waarna de premie oploopt bij een beperkt casco dekking en verder stijgt als er gekozen wordt voor een all risk dekking. Een oudere kampeerauto kan prima wa verzekerd worden terwijl het verstandig is om een nieuwe camper all risk te verzekeren. Overigens kan er een korting worden verkregen als de verzekerde bijvoorbeeld een alarminstallatie aanbrengt.

Vergelijken camperverzekeringen

Voor het verzekeren van de camper is het natuurlijk handig om meerdere camperverzekeringen met elkaar te vergelijken bij verschillende aanbieders. Ga bij de vergelijking wel altijd uit van de waarde en de leeftijd van de kampeerauto en stem daar de verzekering op af.

Beoordelingen van onze klanten