Kampeerauto verzekeren

Kampeerauto verzekeren

Met een kampeerauto op reis gaan geeft een fantastisch gevoel van vrijheid en van onbezorgdheid als de kampeerauto ook nog eens goed is verzekerd. Zorg dus altijd voor een goede kampeerautoverzekering om tijd onbezorgd op reis te gaan en volop van de vakantie te kunnen genieten

De kampeerauto is een ideale mobiele vakantiewoning, maar ook daar kunnen ongelukken mee gebeuren. Aangezien het op grond van de WAM als een voertuig wordt gezien, zal er altijd een verplichte wa verzekering voor moeten worden afgesloten. Daarmee wordt schade aan derden vergoed die door toedoen van de kampeerauto is ontstaan. Nieuwe kampeerauto’s kunnen uiteraard uitgebreider worden verzekerd, zodat schade aan de kampeerauto zelf ook gedekt is

Kampeerautoverzekering

Het is verstandig om bij de kampeerautoverzekering niet alleen naar de premie te kijken maar ook naar de polisvoorwaarden. Er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld een termijn stellen aan het verblijf in het buitenland, zodat bij een langer verblijf dan bijvoorbeeld 45 dagen er geen dekking meer is. Ook kunnen er voorwaarden gelden voor het aantal kilometers of het gebruik in bepaalde seizoenen. Zo kan een camper bijvoorbeeld in de winter niet verzekerd zijn. Andere aandachtspunten zijn onder meer het eigen risico, no-claimkorting en de dekking van de inboedel.

Aanvullende kampeerautoverzekering

Er zijn kampeerautoverzekeringen waarbij de inboedel onder de dekking valt tot een bepaald bedrag, maar het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om de inboedel in een aparte dekking onder te brengen. Ook zaken die niet tot de inboedel behoren, zoals fietsen, kunnen meeverzekerd worden, maar dat is wel afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Overigens is pechhulp bij meerdere verzekeraars ook standaard gedekt met de kampeerautoverzekering. De hulp kan echter wel weer verschillen per verzekeraar, waarbij de voorwaarden duidelijkheid kunnen verschaffen.

Andere voorkomende aanvullende verzekeringen voor de kampeerauto zijn de ongevallen- en inzittendenverzekering. Bij een verkeersongeluk wordt met de inzittendenverzekering schade vergoed aan personen en materiële zaken. Bij de ongevallenverzekering zal er bij een ongeluk met de kampeerauto een vast bedrag worden uitgekeerd inzake het overlijden of blijvende invaliditeit van een van de inzittenden.

Kampeerautoverzekering buitenland

In landen binnen Europa is de kampeerauto verzekering van kracht en dat geldt ook voor Wit-Rusland. In andere landen, zoals in Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen geldt de verzekering ook net als in een aantal landen buiten Europa, zoals in Tunesië, Iran en Marokko. Neem bij twijfel over de geldigheid van de kampeerautoverzekering in andere landen altijd contact op met de verzekeraar.

Schade

Bij schade aan de kampeerauto of aan een auto van een derde moet altijd het schadeformulier worden ingevuld. Let erop dat de tegenpartij het formulier ook zo volledig mogelijk invult.

Kampeerautoverzekeringen vergelijken

Wie zo voordelig mogelijk en met de beste dekking de kampeerauto wil verzekeren, kan verschillende kampeerautoverzekeringen met elkaar vergelijken en daarbij op de premies en de voorwaarden letten.

Beoordelingen van onze klanten