Top 5 bootverzekering tips

Nederland staat bekend als land waar watersport populair is. Een groot aantal mensen in Nederland is eigenaar van een boot en vaart daarmee op recreatieve wijze of doet mee aan wedstrijden. Het aanbod van vaartuigen in dit land is enorm gevarieerd, vanaf de kleinste roeiboot tot een luxe jacht en van zeilschepen tot fantastische motorboten. De verschillen doen zich voor in waarde, grootte en snelheid, maar er is ook een overeenkomst. Iedere eigenaar is zuinig op de eigen boot en wie verstandig is sluit een bootverzekering af.

Een WA verzekering is voor boten in Nederland niet wettelijk verplicht gesteld door de overheid. In andere landen kan er wel sprake zijn van een verplichting. De keuze is vrij, maar met een WA bootverzekering en aanvullende beperkt of volledig casco dekking kan financieel leed voorkomen worden.

Vaartuig alleen WA of ook casco verzekeren?

Er zijn meerdere dekkingen mogelijk voor het verzekeren van een vaartuig, waarbij de complete casco dekking de meest uitgebreide verzekering is voor een boot. Schade die onverhoopt door eigen toedoen ontstaat, wordt namelijk met deze dekking zelfs vergoed. Bij een beperkt casco dekking is dat niet het geval, maar wordt wel schade door diefstal, brand, storm of bliksem vergoed.

 

De hoogte van de premie van de bootverzekering zal van meerdere factoren afhankelijk zijn, zoals van de dekking. Andere factoren die een rol spelen zijn de waarde van de boot, vaargebieden en ligplaatsen. Uiteraard speelt het type boot daarbij ook nog een rol.

Top 5 tips voor bootverzekeringen

Er kan bij meerdere verzekeraars een bootverzekering worden afgesloten in bijvoorbeeld de vorm van een watersportverzekering of pleziervaartverzekering. De premies en voorwaarden verschillen, zodat aangeraden kan worden te vergelijken en daarmee rekening te houden met de top 5 tips voor bootverzekeringen.

 

1. Bepaal de dekking
2. Vraag offertes op bij meerdere verzekeraars
3. Maak een vergelijking tussen de offertes
4. Profiteer van kortingen
5. Doe uw voordeel met acties

 

Het is belangrijk om eerst de gewenste dekking te bepalen, waarbij onder meer gekeken kan worden naar factoren, als het vaargebied, eigen risico en ligplaats van de boot. Is een WA bootverzekering voldoen of bent u beter uit met een volledig casco dekking.

 

Na het bepalen van de gewenste dekking kunnen er meerdere offertes bij verschillende verzekeraars online worden aangevraagd. Deze offertes kunnen vervolgens met elkaar worden vergeleken.

 

Er kan uiteraard op de premie worden gelet, maar het is ook interessant om te kijken of een verzekeraar een bepaalde korting hanteert of bijvoorbeeld een actuele actie kent, waarbij er van financieel voordeel geprofiteerd kan worden bij het afsluiten van een bootverzekering. Er zijn doorgaans meerdere verzekeraars die aantrekkelijke acties bieden, bijvoorbeeld als het vaarseizoen weer aanbreekt. Kortingen kunnen ook worden aangeboden, bijvoorbeeld als er naast het afsluiten van een bootverzekering ook nog een of meerdere andere verzekeringen lopen bij dezelfde verzekeraar. Met de top 5 tips voor bootverzekeringen is het mogelijk om de meest geschikte bootverzekering te vinden.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.