Vaartuigen in een grote stad

Als u eigenaar van een boot bent en in een grote stad als Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam woont, dan is het verstandig om bij het afsluiten van een bootverzekering met een aantal zaken rekening te houden.

Risico ’s in de grote stad

Vaartuigen in grote steden lopen meer risico doordat het voor de eigenaar lastiger is om zicht op de boot te houden. Een boot die in de gracht van Amsterdam ligt, zal bovendien niet direct grenzen aan de grond van een woning. Daarom is het lastiger om een vaartuig in een grote stad in de gaten te houden en is er sprake van een verhoogd risico.

 

Booteigenaren die in een grote stad wonen en daar een boot hebben liggen, kunnen niet meer standaard in aanmerking komen voor een beperkt casco of volledig casco bootverzekering. Het is nog wel mogelijk om een WA bootverzekering te nemen, waarmee de aansprakelijkheid aan derden is gedekt. Op deze regel geldt wel een uitzondering, want voor de boten die over een ligplaats beschikken in een stad in een bewaakte jachthaven kan er nog wel een beperkt casco of volledig casco bootverzekering worden afgesloten.

 

Er geldt nog een uitzondering op de regel en dat die is van toepassing op eigenaren van boten die het vaartuig direct aan het erf bij het huis hebben liggen. De boot moet dan wel echt in het water liggen op een plek die aan eigen grond grenst. De uitzondering geldt namelijk niet als er sprake is van een openbare weg tussen de ligplaats en de woning, dat bij een grachtenpand en boot in de grachten van Amsterdam bijvoorbeeld het geval is.

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

★★★★☆
4 5 1
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.

Prima geregeld

★★★★★
5 5 1
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.

Goed

★★★★★
5 5 1
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.