Petplan huisdierenverzekering

Specialist in huisdierenverzekeringen

Levenslange garantie op premie

Dierenarts naar keuze

Zorg voor elk dier op maat

Uitgebreide zorgpakketten en aanvullende dekkingen

Petplan huisdierenverzekering

Met het afsluiten van een Petplan huisdierenverzekering sluit u een zorgverzekering voor uw hond, kat of konijn af bij een specialist op dat gebied. Deze verzekeraar heeft een divers aantal pakketten beschikbaar, waarvoor verschillende premies in rekening worden gebracht. U kunt online één van de geschikte huisdierenverzekeringen afsluiten, waarna alles heel eenvoudig verloopt als u er onverhoopt een beroep op zou moeten doen.

Pakketten huisdierverzekering

U kunt een keuze maken uit drie verschillende zorgpakketten en uit vier aanvullende verzekeringenpolissen. De drie zorgpakketten bestaan uit een basispakket, het plus pakket en het totaal pakket. Bij de aanvullende mogelijkheden kunt u een keuze maken voor een aparte sterilisatie- en castratieverzekering, een chemotherapie- en radiotherapieverzekering, een crematieverzekering en een doorlopende reisverzekering. Aan de hand van het type verzekeringspolis en eventuele aanvullende dekking zal de premie worden vastgesteld. U wordt de mogelijkheid geboden om de premie van de diverse opties online te berekenen, zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Overigens kunnen de aanvullende dekkingen alleen worden afgesloten op het moment dat er een zorgpakket is afgesloten. Bij het afsluiten van een polis geldt er een looptijd van minimaal één jaar tot vijf jaar. Voor de sterilisatie- en castratieverzekering geldt een verplichte looptijd van vijf jaar. Deze huisdierenverzekeraar biedt een premiegarantie en dat betekent dat de instapleeftijd altijd bepalend blijft voor de berekening van de verzekeringspremie zolang het zorgpakket niet is gewijzigd. Voor elke huisdierenverzekering wordt er een eigen bijdrage gerekend per ingediend declaratieformulier, zodat het opsparen van dierenartsrekeningen uiteindelijk lonend kan werken.

Hoe werkt het?

U kunt in Nederland bij alle dierenartsen terecht, waarbij u zelf eerst de rekening zult moeten betalen. De declaratie kan vervolgens worden ingediend, waarbij de originele rekening nodig is. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen mag de oudste rekening niet ouder zijn dan één jaar. Na de beoordeling van de declaratie wordt er binnen drie weken een specificatie verzonden met daarin het bedrag dat voor vergoeding in aanmerking komt.