Scooter verzekeren

Het is bekend dat er voor een auto altijd een wa verzekering moet worden afgesloten, maar dat geldt in Nederland dus ook voor scooters en voor brommers. Een scooter wordt namelijk net als een auto als een motorrijtuig aangemerkt en daar is de WAM op van toepassing. Voor scooters zijn er uiteraard speciale scooterverzekeringen beschikbaar.

Een scooter, brommer en een snorfiets dient over een eigen kentekenplaat en kentekenbewijs te beschikken en er moet minimaal een wa dekking zijn. Het centrum voor Voertuigtechniek en Informatie draagt zorg voor de controle op de verzekeringsplicht. Naar keuze kan er een uitgebreidere dekking voor een scooterverzekering worden genomen.

Goedkoopste scooterverzekering
Wie graag de goedkoopste scooterverzekering wil afsluiten komt uit bij de wa verzekering. Het is echter ook mogelijk om een goedkope scooterverzekering met een uitgebreide dekking af te sluiten. Zo zijn de diefstalverzekeringen en dekking voor schade aan de eigen scooter populair als het nieuwe scooters betreft. Bij een diefstaldekking moet de scooter altijd zijn voorzien van een goedgekeurd ART veiligheidsslot. Overigens zijn er ook verzekeraars, die een all risk scooterverzekering bieden, waarmee ook schade als gevolg van joyriding, storm, ontploffing, brand of omslaan wordt gedekt.

Het is mogelijk om naast de scooterverzekering nog een extra verzekering af te sluiten, zoals een ongevallenverzekeringen of een opzittendenverzekering. Ook een rechtsbijstandsverzekering kan in aanvulling op de basisdekking worden afgenomen bij de verzekeraar, zodat er recht bestaat op juridische bijstand in kwesties die betrekking hebben op de scooter.

Vergelijken premies scooterverzekering
Er met elke maand een premie betaald worden voor de scooterverzekering en daarom is het verstandig een aantal premies met elkaar te vergelijken, zodat je zo goedkoop mogelijk uit kunt zijn. Bij de hoogte van de premie wordt er niet alleen naar de dekking gekeken, maar ook naar de leeftijd, woonplaats en waarde van de scooter.

Opgevoerde scooter
Een opgevoerde scooter vormt een risico op de weg en dat kan gevolgen hebben voor de scooterverzekering. Bovendien is het strafbaar om met een opgevoerde scooter op de openbare weg te rijden en mocht er schade veroorzaakt worden, dan zal dat vanuit de scooterverzekering niet vergoed worden. Zorg dus altijd dat de scooter aan de wettelijke eisen voldoet.