Brommer verzekeren

Brommers en scooters maken een vast onderdeel uit van het verkeer op straat. Voor een brommer is een brommerrijbewijs verplicht, maar ook een wa verzekering moet worden afgesloten als iemand een brommer bezit. Dat geldt ook voor bromfietsen en scooters. Schade aan anderen wordt namelijk met de wa polis gedekt.

De wa verzekering voor brommers is dus verplicht ingevolge de WAM. Bij de aanschaf van een brommer moet deze dus direct verzekerd worden, waarbij er een keuze bestaat uit verschillende brommerverzekeringen. De dekking kan worden afgestemd op de waarde van de brommer.

Opties brommerverzekering
De wa polis is de goedkoopste verzekering voor de brommer en daarmee wordt voldaan aan de wettelijke verplichting. Schade aan anderen valt onder de dekking, maar schade aan de eigen brommer niet. Overigens komt de verzekering te vervallen als er sprake is van een opgevoerde brommer.

Het is ook mogelijk om een brommer te verzekeren tegen diefstal, waarvoor dan wel weer een goedgekeurd ART slot verplicht wordt gesteld door de verzekeraars. Een uitgebreide dekking is de casco polis. Daarmee wordt de schade aan de eigen brommer vergoed als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding door eigen schuld. Indien voor een volledige dekking wordt gekozen wordt de term all risk brommerverzekering gebruikt.

Goedkope brommerverzekering afsluiten
Iedereen kan een goedkope brommerverzekering online afsluiten, waarbij het natuurlijk eerst raadzaam is om een vergelijking te maken tussen de goedkoopste brommerverzekeringen. Dan kan er namelijk ook rekening gehouden worden met de dekking en de voorwaarden. De woonplaats is overigens wel van invloed op de hoogte van de brommerverzekering net als de leeftijd dat kan zijn.