Uitvaartverzekeraar Yarden opent natuurbegraafplaats Randstad

Uitvaartverzekeraar Yarden opent natuurbegraafplaats Randstad

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft in de maand mei de eerste natuurbegraafplaats in de Randstand geopend op Begraafplaats en Crematorium IJsselhof in Gouda. Er wordt steeds vaker naar alternatieven voor een laatste rustplaats gezocht in plaats van op een standaard kerkhof te worden begraven. Met de komst van een natuurbegraafplaats in de Randstad wordt er aan de toenemende belangstelling voor alternatieven tegemoet te komen. Het kenmerk van begraven worden op een natuurbegraafplaats is dat het graf zich midden in de vrije natuur bevindt. Naast de mogelijkheid om begraven te worden in de vrije natuur als alternatief voor een graf op het kerkhof speelt duurzaamheid bij uitvaartverzekeraar Yarden ook een rol.
Begraven worden op een natuurbegraafplaats wordt zoals gezegd gekenmerkt door de vrije natuur, maar met betrekking tot de duurzaamheid is er nog een opvallend aspect te benoemen. Bij een begrafenis in de vrije natuur op een natuurbegraafplaats stelt Yarden dat er sprake moet zijn van duurzaamheid. Daar wordt mee bedoeld dat de grafkist bijvoorbeeld ook op een duurzame manier geproduceerd is en bovendien biologisch afbreekbaar moet zijn. Er kan daarbij aan verschillende materialen worden gedacht, zoals aan bamboe of aan wilgentenen.

Een ander alternatief voor reguliere grafkisten is bijvoorbeeld een opbaarplank met een van Nederlandse schapenwol gemaakte lijkwade. Bij een begrafenis in de vrije natuur op een aangewezen begraafplaats kan er dan ook gedacht worden aan duurzaamheid van kleding van de overleden, zoals linnen, wol of katoen. Een van de mogelijkheden die een natuurbegraafplaats te bieden heeft, is dat nabestaanden in de vrije natuur van een prachtig aangelegd park kunnen wandelen, maar ook rust kunnen nemen en de overledene herdenken.

Natuurbegraafplaats en markering
Op de natuurbegraafplaats kan het graf gemarkeerd worden op een subtiele wijze. Bijvoorbeeld door het natuurgraf met bloemen en kruiden te bedekken of door de locatie met een heester aan te duiden. Op de natuurbegraafplaats van uitvaartverzekeraar Yarden is het niet toegestaan dat bezoekers zelf bloemen van buiten meenemen om op de locatie van het graf te leggen. Het is wel weer toegestaan om in de vrije natuur van de natuurbegraafplaats een bloem te plukken en deze op het graf te leggen.

In totaal is er op de natuurbegraafplaats in de Randstad ruimte voor zeshonderd graven. Yarden IJsselhof is in Gouda gelegen langs de IJssel. Bij deze aanbeider is het mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten om de kosten van de uitvaart te dekken. Het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkomt dat nabestaanden met een financiële last komen te zitten. Bij leven kunnen de kosten voor de uitvaart al geregeld worden, zodat nabestaanden die last in elk geval wordt ontnomen.

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 5.000 euro en bij extra’s worden daar duizenden euro’s bij opgeteld. Het is dan ook verstandiger om bij leven alvast de kosten voor de uitvaart te regelen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij deze aanbieder kan de verzekerde zelf de looptijd bepalen en ook het bedrag dat verzekerd moet worden. De hoogte van de premie van de uitvaartverzekering zal afhankelijk zijn van de persoonlijke wensen.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.